Home > #Hoofdnieuws > De prachtervaring van de familie Ickx

De prachtervaring van de familie Ickx

Nadat hij in training de VW Fun Cup met het grote nummer X bestuurde, bleef Jacky Ickx gedurende het hele weekend aan de zijde staan van zijn vijf kinderen (Larissa, Vanina, Romain, Clément en Joy). En met evenveel passie!

Onder grote belangstelling slaagde de familie Ickx erin achter het stuur van de VW Fun Cup #X de 25 Hours VW Fun Cup vol te maken. Op sportief vlak zijn de rijbeurten van Vanina en vooral Romain (die beschouwd kan worden als een van de revelaties van het weekend, vooral omwille van zijn gebrek aan enige ervaring) velen bijgebleven. Want die lieten de bemanning van de X toe na drie uur racen post te vatten op een behoorlijke 10de plaats. Jammer genoeg geraakte Romain op zondagochtend betrokken in een aanrijding.

“Ik bevond mij in de slipstream van de auto voor mij en bij de klim in Combes probeerde ik hem voorbij te snellen, maar ik beging een foutje,” legde Romain uit.“Ik ben er onvrijwillig tegen gebotst en wij vlogen beiden tegen de vangrails. Het was mijn fout en ik ben teleurgesteld voor de andere deelnemer.”

Na een tijdrovende herstelling door de crew van 4Race konden Vanina, Larissa, Clément, Romain en Joy Ickx hun weg verderzetten en uiteindelijk aantikken op een 76ste plaats. Tot grote tevredenheid van papa Ickx. De grootste Belgische coureur die ons landje ooit heeft voortgebracht zat uiteindelijk enkel achter het stuur van de X-VW Fun Cup tijdens de trainingen. Het blijft voor alle betrokken partijen een uitzonderlijk emotioneel moment het beeld terug te zien van de VW Fun Cup in het onmiskenbare midnight blue, de kleur die Jacky Ickx zijn hele carrière lang voor zijn helm gebruikte.

 “Tijdens de enkele ronden die ik tijdens de trainingen draaide, kwam ik tot het besef dat ik met mijn 72 jaar hier niet meer op mijn plaats was,” stelde Monsieur Le Mans. “De automatismen en zo kwamen vlug terug, maar er is een verschil tussen enkele ronden deze auto leren aanvoelen en in het volle veld meedraaien. En zeggen dat ik in mijn gloriejaren vaak drie uur achter elkaar achter het stuur zat van auto’s die bovendien qua veiligheidsnormen geen uitstaans hebben met zo’n superveilige VW Fun Cup. Er is een tijd van komen en gaan… Ik vond ook dat mijn kinderen hun tijd goed moesten gebruiken en ik wou daartussen niet optreden als een stoorzender. Ik heb hen wel gedurende het volledige weekend met raad en daad bijgestaan. Zonder druk uit te oefenen of zo. Het was voor hen en ook voor mij in de eerste plaats een fantastische en unieke ervaring. Het deed mij terugdenken denken aan de beginjaren van Parijs-Dakar. Net zoals de VW Fun Cup liet ook die wedstrijd de mensen toe te dromen van de autosportwereld.”

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup
VW Fun Cup: de VW Fun Cup powered by Hankook ziet mogelijkheden vanaf 8 juni