Home > #Hoofdnieuws > TCR Benelux: Guillaume Mondron met Lorenzo Donniacuo in titelduel!

TCR Benelux: Guillaume Mondron met Lorenzo Donniacuo in titelduel!

Guillaume Mondron staat voorlopig 2de in de tussenstand en gezien Tom Coronel, 3de, dit weekend weerhouden is door het WTCC in Argentinië, is hij zeer goed geplaatst om het in de titelstrijd op te nemen tegen puntenleider Benjamin Lessennes, die in de Honda Civic #2 van het Boutsen Ginion Racing het gezelschap krijgt van uittredend TCR Benelux-kampioen Stéphane Lémeret!

In die missie zal hij achter het stuur van de “25 Hours VW Fun Cup” VW Golf TCR #4 van het Delahaye Racing bijgestaan worden Lorenzo Donniacuo, die al eerder aan de slag ging in TCR Benelux en vorig weekend in de 25 Hours VW Fun Cup nog vrede moest nemen met een 2de  plaats achter… Guillaume Mondron!

Het zag er nochtans even naar uit dat Guillaume Mondron niet aan de start zou verschijnen van Round 4 op Circuit Zolder.

“Alles was voorzien dat ik opnieuw kon rekenen op de diensten van Giacomo Altoè, met wie ik eerder op Circuit Zandvoort de Long Race won en vol scoorde in de sprints,” klinkt de drievoudige winnaar van de 25 Hours. “Maar in de zware crash op Oschersleben, afgelopen weekend in TCR International, geraakte hij licht gewond en diende op dokters advies verstek te geven. Het was dus even spannend om op korte tijd een geschikte vervanger te vinden. Met Lorenzo als co kan ik gerust zijn. We kennen elkaar goed, ik weet dat ik hem volledig kan vertrouwen en dat hij mij perfect zal helpen in het verbeteren van mijn positie in het kampioenschap. Want, ik  ga voluit voor de Belgische titel!”

Lorenzo Donniacuo kreeg pas gisterenavond te horen dat hij plaats mocht nemen in de witte Delahaye-VW Golf!

“Voor mij is het een hele eer om voor mijn derde deelname in TCR Benelux ploeg te vormen met Guillaume in de Delahaye-VW Golf. Ik zat vorig jaar al achter het stuur van een Golf TCR en voor mij is het geen stap in het onbekende. Guillaume mag op zijn twee oren slapen, ik ga er alles voor doen om hem weg te halen van die 2de plaats in de tussenstand!”

Kampioenschap:

Overall : 1. Benjamin Lessennes 235 ; 2. Guillaume Mondron 214; 3. Tom Coronel 195; 4. Aurelien Comte, Kevin Abbring 157; 5. Maxime Potty, Mathieu Detry 147; 6. Stefano Comini 134 ; 7. Giacomo Altoè 122 ; 8. Edouard Mondron 124 ; 9. Sam Dejonghe-Denis Dupont, 106; 9. Sheldon van der Linde 105; 10. Mika Morien, Stan van Oord 82; 11. Jaap van Lagen, Simon Reicher 67; 12. Willem Meyer, Paul Sieljes 66; etc.

Car: 1. Honda Civic 224; 2. Audi RS3 LMS 208; 3. VW Golf 156; 4. SEAT Leon 156; 5. Peugeot 308, 146; etc.

Junior: 1. Benjamin Lessennes, 157; 2. Maxime Potty, Giacomo Altoè 90; 4. Mathieu Detry 87; 5. Sheldon van der Linde 55; 6. Mika Morien 54; 7. Willem Meyer 46; 8. Stan Van Oord 44; etc.

Team: 1. Delahaye Racing Team 62; 2. Boutsen Ginion Racing 49 ; 3. DG Sport 43 ; 4. Team WRT 38; 5. Bas Koeten Racing 28; 6. Comtoyou Racing, Certainty Racing 15; 8. Ferry Monster Autosport 12 ; 9. Milo Racing 6 ; 10. DG Sport Compétition Opel Team Belgium 4