Home > #Hoofdnieuws > Muilwijk leidt M-Cup in GTC

Muilwijk leidt M-Cup in GTC

Het was een bewogen openingsavond in de GTC Rally. Na het annuleren van de allerlaatste proef in Achtmaal wegens vertraging op het tijdschema, mag Bob de Jong (foto Kees Nouws) als leider aan de slotdag beginnen. Nochtans was de Citroën-rijder niet de snelste starter.

De eerste snelste tijd werd op de tabellen gezet door Jasper van den Heuvel, maar het kleine showproefje op Den Goubergh gaf een vertekend beeld. Vanaf de eerste echte proef nam Hermen Kobus het commando over. De Skoda-piloot leek meer afstand te nemen, maar bij het begin van de tweede ronde ging de turbo op zijn Skoda Fabia R5 stuk. Kobus verloor de leidersplaats en zakte terug naar de derde plaats op 1’51″6.
“Dit is erg zuur, want we hadden het tempo er goed in zitten. En dan stond onze auto nog te hoog afgesteld, want we gingen van start met de settings van Ieper, waar het parcours hobbeliger is,” vertelde Kobus ontgoocheld.
Bob de Jong nam de leidersplaats over, met 17″ voorsprong op Jasper van den Heuvel. “In de eerste ronde kon ik het tempo nog niet volgen omdat onze schokdempers niet goed waren afgesteld. Ik had ze laten reviseren, maar de nieuwe dempers waren te zacht. Met een hardere set-up ging het in de tweede ronde veel beter. Ik ben klaar voor de slotdag,” aldus Bob.
Jasper van den Heuvel voelt zich nog niet helemaal in zijn sas in de ex-Coene Mitsubishi Lancer EvoX, die net op tijd klaar was voor de start. “Door de crash in Ieper was onze voorbereiding verre van ideaal. En de intercom haperde in het begin, terwijl we door een probleem met de benzinedruk ook motorstoringen hadden. Het kan nog harder,” aldus de winnaar van vorig jaar. Ronald Leemans staat met zijn gele Mitsubishi op een knappe 4de plaats, voor Martin van Iersel en de Zweed Joakim Grahn, die te weinig asfaltervaring heeft om vooraan mee te strijden.
Bij de voortrekkers verloor Joachim Wagemans op de laatste proef meer dan 3 minuten door een elektrische panne. Daardoor is Roald Leemans met een 10de plaats de snelste bij de voorwielaandrijver met zijn DS 3 R3T.

Racb M-Cup

In de M Cup domineert Wim Muilwijk de wedstrijd, met een schitterende 7de plaats als bonus. Franky Boulat verloor minuten toen hij in Achtmaal twee velgen stuk reed. De tweede plaats is in handen van Kurt Braeckevelt, die toe moet geven dat hij niet het vertrouwen heeft om Muilwijk te volgen op de snelle proeven.  Bert Truyens staat voorlopig derde.

Zondag staan er in de GTC Rally nog 8 klassementsproeven op het programma.

You may also like
BRC: M-Cup naar GTC Rally
Eerste smaakmakers kondigen zich aan.
M-Cup: ereplaatsen nog te verdelen
M-Cup: Franky Boulat driedubbel kampioen !