Home > #Hoofdnieuws > Porsche lanceert krachtigste 911 ooit

Porsche lanceert krachtigste 911 ooit

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De snelste en krachtigste straatversie van de 911 is er klaar voor: de nieuwe Porsche 911 GT2 RS krijgt zijn wereldpremière tijdens het Britse Goodwood Festival of Speed (30 juni tot 2 juli).

Het hart van deze high-performance sportwagen is een 515 kW (700 pk) sterke boxermotor. Met een gewicht van 1.470 kg. (met volle tank) accelereert de lichtgewicht tweezitter in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De achterwielaangedreven Coupé laat een topsnelheid van 340 km/u noteren. Met zijn uit de autosport ontleende technologie overtroeft de nieuwe 911 GT2 RS zijn 3.6 liter voorganger met 59 kW (80 pk) en beschikt hij over 750 Newton-meter koppel (een verhoging van 50 Nm).

De motor is gebaseerd op de 3.8-liter uit de 911 Turbo S van 427 kW (580 pk). Om de prestaties te verhogen stuwen brede turboladers een hoger luchtvolume in de verbrandingskamers. Een nieuw bijkomend koelsysteem levert zelfs bij de hoogste belasting optimale koeling, en bij heel hoge temperaturen wordt de inlaatluchtkoeler zelfs met water besprenkeld. Zo daalt de gastemperatuur bij de overdruk wordt een optimale vermogensoutput gegarandeerd, zelfs bij extreme omstandigheden. De op maat gemaakt GT-transmissie, met dubbele koppeling en zeven verhoudingen (PDK), in de nieuwe GT2 RS zorgt er voor dat het vermogen met een ononderbroken tractie wordt overgebracht. Verder is het speciaal voor de wagen gemaakte uitlaatsysteem vervaardigd uit heel licht titanium, waardoor het systeem zeven kilogram minder weegt dan dat in de 911 Turbo

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”5097,5099,5100″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]