Home > #Hoofdnieuws > Vandoorne opnieuw in een McLaren in Baku

Vandoorne opnieuw in een McLaren in Baku

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wanneer je betaalt met Manats en Gepiks als wisselgeld krijgt, dan ben je in Azerbeidzjan. Baku is de grootste stad en ook de hoofdstad van dit land, dat niet verder aan de grenzen van Europa kon liggen dan mogelijk. In 2016 werd de Grote Prijs F1 daar dan ook nog met enige moeite “European Grand Prix” genoemd. Anno 2017 is het gewoon de Azerbeidzjan Grand Prix. Niet dat het oosterse land daarmee verder van Europa wil. Integendeel want er waren al de Europese kampioenschappen ritmische gymnastiek (2009 en 2014), worstelen (2010), taekwando (2014) en de “Europese Spelen in 2015.. Oh ja, en niet te vergeten: het Eurovisie songfestival in 2012! Azerbeidzjan zet zwaar in op een toenadering tot Europa en de NATO. De F1 Grand Prix speelt daarin zeker een rol.

Smal, smaller, smalst. Baku is een prachtige stad maar of het nu ook een goed idee is om hier 24 racebolides los te laten in de zeer smalle straten… dat is nog maar de vraag. Vorig jaar, 23 minuten in de eerste vrije training was Ricciardo al de eerste rijder om te crashen. De GP2 race werd een crashfestival à go-go maar vreemd genoeg was de F1 race zelf eerder “braaf”, de enige opgaves waren te wijten aan mechanische defecten. Des te verbazender was dat Valtteri Bottas in de kwalificatie onofficieel de snelste topsnelheid ooit geklokt in de F1 op de tabellen zette met 378 km/u in zijn Williams! Om maar te zeggen dat het in Baku alle kanten kan opgaan.

Stoffel Vandoorne, die reed vreemd genboeg al wél in Baku. De jongeman was immers in 2013 de teamgenoot van een andere West-Vlaming, Frederic Vervisch, bij de FIA GT race op het toen maagdelijk, nieuwe stadscircuit op een … McLaren MP4-12C GT3 van de renstal van Boutsen. En ze deden het verre van slecht. Een 12de positie in de kwalificatierace en in de hoofdrace lagen ze aan de leiding tot Vervisch de wagen moest parkeren met electrische problemen. Hopelijk geen voorbode van wat te komen staat…

In ieder geval toont Stoffel ons hier de weg over het circuit van Baku, toen hij vorig jaar reserverijder was bij McLaren F1.

Als u het liever van de lokale televisie hoort, wel, dan klinkt dat als volgt…
(foto: mclaren.com/video: youtube.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?