Home > #Hoofdnieuws > Britten concentreren zich in Ieper op eigen kampioenschap

Britten concentreren zich in Ieper op eigen kampioenschap

Voor het eerst in zijn bestaan komt het Britse rallykampioenschap buiten zijn grenzen. “We willen ons kampioenschap tonen buiten Groot-Brittanni√ę”, stelt series-manager Ian Campbell. “Voor onze eigen mensen wilden we iets speciaals voorzien en de rally van Ieper is wereldberoemd! Sinds we het idee voorstelden op de racing show in Birmingham was dit de gespreksstof bij uitstek onder de deelnemers…”

“Het Britse kampioenschap loopt vooral op boswegen. Enkel op het eiland Manx hebben we een asfaltrally, maar het wegdek daar gaat werkelijk alle kanten uit. Voor vele van onze rijders zal dit de eerste keer zijn dat ze op vlakke banen met diverse types asfalt rijden”, aldus Campbell.

Brits kampioenschap beste tweede keuze (Ahlin)

De leider in het Britse kampioenschap op dit moment is echter de Zweed Frederik Ahlin op zijn Skoda Fabia R5. “Wanneer je rally op een goed niveau begint te doen, dan wordt het opeens allemaal zeer duur. En in dat opzicht was het Britse kampioenschap eigenlijk een uitstekende tweede keuze voor mij. Er zitten uitstekende rally’s in, onder een goede organisatie. Ieper is voer voor specialisten dus mijn eerste focus zal op het Britse kampioenschap staan en mijn tegenstanders daarin. Uiteindelijk is het mijn doel om Brits kampioen te worden.”

Ook zijn achtervolger David Bogie (foto) deelt deze mening. “Het is natuurlijk geweldig dat ik in dezelfde wedstrijd kan rijden met toppers als Neuville. Maar zoals gezegd zijn de rijders van het Belgische kampioenschap transparant. We pakken elkaar geen punten af en dus zal ik vooral mijn positie binnen het Britse klassement in het oog houden. Het snijden van de bochten is hier zeker het moeilijkste. Vooral omdat, door ze goed te nemen, ze voor een groot stuk je snelheid bepalen. Verder is een goede startpositie in het verleden een grote troef gebleken. De Qualifying Stage zal dus belangrijk worden!”

Dat gezegd zijnde, ene meneer Keith Cronin deed meer dan 1 Belg opkijken in Wervik. Ieper zal een andere wedstrijd worden maar ingeval de top-Belgen in de problemen raken, zijn deze vastbesloten Britten en Ieren  zeker niet uit te sluiten voor een goede eindpositie!

(foto: ypresrally.com)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50