Home > Rally > ERC > Gryazin wint Cyprus qualif. Rauf Denktas start als eerste.

Gryazin wint Cyprus qualif. Rauf Denktas start als eerste.

De Let Nikolay Gryazin (Skoda Fabia), zette de beste tijd neer in de kwalificatie voor de komende Rally van Cyprus, een manche voor het Europese kampioenschap rally. Hij ging voor aan Al-Attiyah en kampioenschapsleider Bruno Magalhães. De debutant Rauf Denktas uit Noord-Cyprus, was 15de op de kwalificatie en hij bleef over met de eerste startpositie. De ERC2 rijder Zelindo Melegari zal als tweede op de baan gaan en Albert von Thurn und Taxis, met onze landgenoot Bjorn Degandt als corijder, vertrekt als derde. Uiteraard wilden geen van de tenoren vroeg op pad op de stoffige en gortdroge gravelwegen van Cyprus. Heersend kampioen Kajetanowicz kwam er niet denderend vanaf met een 10de tijd in de qualif en een 6de startpositie. Gryazin mocht eerst kiezen en koos uiteraard voor de 15de startpositie.
Morgen staan er tussen 7u45 en 17u, acht proeven op het programma. Zondag sluit de rally met 6 proeven.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50