Home > VAS > Slalom > Slalom Houthalen luidt 2de seizoenshelft in

Slalom Houthalen luidt 2de seizoenshelft in

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Slalom van Houthalen, ingericht door Nationale Renstal Trommelke op 18 juni, markeert het begin van de tweede seizoenshelft voor de deelnemers aan het VAS regionale slalomkampioenschap. Wie kampioenschapsambities heeft moet zo stilaan beginnen denken aan de eindspurt.

En het kampioenschap heeft nog alle spanning in zich. Zeker na een paar tweede plaatsen (Oostende en Zaventem), aangevuld door een zege in Landen voor Dominique Van Kerckhove en de VW Polo GT. Hij staat na aftrek van één resultaat met 788 punten op gelijke hoogte met Jörgen Draelants (Mini Alora). En ook achter dit leidersduo blijft het spannend want Bart Lenaerts, winnaar in Kuurne, telt 782 punten en dat is er amper ééntje meer dan Frederik De Clercq en de originele Westfield (781). Maar zowel Van Kerckhove als De Clercq rijden dit seizoen sterk en het is misschien maar een kwestie van tijd voordat de clubgenoten van AC Medina mogelijk elkaar punten afhandig gaan maken? Bij de Draelants clan geldt er een andere strategie want de teamgenoten van Jörgen rijden in functie van zijn kampioenschapsambities. En dan zijn er nog de wildcards, zoals Bart Lenaerts en vooral… Bernard Wilmet. De snelle dokter in zijn Peugeot 104 kaapte nog maar in Zaventem de zege weg, maar hij heeft geen impact op het kampioenschap aangezien hij vooralsnog geen VAS rijdt.

Het wordt dus in Zonhoven spannend genoeg voor de heren op het 1200 meter lange parcours van Houthalen. En bovendien lijkt het erop dat ook het weer zal meewerken.
De actie gebeurt in en om de Laak Sporthal, op de Europark industriezone. Daar gaan zondag 18 juni omstreeks 11u de eerste wagens van start. De toegang is zoals altijd gratis op de slalomwedstrijden. Het Europark is te bereiken vanaf de E314 via uitrit 29 in de richting Eindhoven. Eens de omgeving Houthalen-Oost is bereikt wijzen pijlen de weg naar de slalom.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”