Home > #Hoofdnieuws > …en finish!

…en finish!

Het is er dan eindelijk toch van gekomen. Stoffel Vandoorne haalde de finish van een Grand Prix in zijn McLaren-Honda. Het was dan wel op een verre 15de plaats maar het is een eerste indicatie dat er stappen in de goede richting worden gezet. Stoffel ging lang door op zijn set ultrasoft banden. Ondertussen schitterde Alonso die op een gegeven moment zijn McLaren zelfs op een 5de plaats aanmeldde! Maar de Spanjaard moest op een (puntenhalende) 10de plaats de handdoek gooien op amper twee rondes van het einde. Alonso wandelde dan maar op de dichtstbijzijnde tribune…

Stoffel haalde zijn supersofts laat in de race en viel terug naar de 16de positie. Hij had overschot aan voorsprong op Wehrlein, maar speelde niet mee met de andere concurrenten. “Het was een moeilijke race”, meldde Stoffel onmiddellijk na de finish. “Zeker omdat we brandstof dienden te sparen.”

Ver voor de McLarens reed Lewis Hamilton vanop pole naar een onbedreigde overwinning, in de rug gedekt door ploegmaat Bottas. Vettel, slachtoffer van een beschadigde vleugel door een tikje van Verstappen bij de start, hield zich de hele race bezig met een inhaaljacht op een podiumplaats maar kon slechts in extremis beide Force India’s verschalken om zo een 4de plaats binnen te halen. Intelligente race van Ricciardo die rustig een derde plek verzekerde.

In het kampioenschap blijft Vettel leider met 141 punten. Lewis Hamilton verkleint de kloof lichtjes (129 punten) en Valtteri Bottas blijft derde met 93 punten. McLaren is het enige team dat nog geen punten behaalde dit seizoen. Misschien dan maar in Baku?

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?