Home > #Hoofdnieuws > Het weekend van Ugo de Wilde

Het weekend van Ugo de Wilde

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/u-035.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het weer werkte alvast mee tijdens het weekend van de Spa Euro Race in Francorchamps. De jonge Ugo De Wilde zou er voor de eerste maal in zijn nog prille carrière voor eigen publiek rijden. Het werd een geslaagde première, want de 14-jarige Brusselaar zette zijn beste meeting in de F4 FFSA Academy neer, met een 8ste en 9de plaats in de kwalificaties en een eerste punt dankzij een achtste stek in de race op zondagochtend.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

“Ik wil eerst iedereen bedanken die naar de omloop is gekomen om me te steunen en ons te helpen, mijn vrienden, familie, sponsors, buren en zelfs enkele leerkrachten. Ik ben zeer fier en gelukkig. Mijn ouders hebben het weekend schitterend georganiseerd in de prachtige chalet van mijn nieuwe teeam, East Belgian Racing Team. Die chalet ligt boven op de Raidillon waar wij aan topsnelheid, dus met meer dan 190 km/u passeren. Ik kon er zelfs Casper Roes Andersen in de 3de manche afhouden. Mijn fans vonden het blijkbaar leuk”, glundert de benjamin van de wereldwijde eenzitterautosport.

Na een vrije training in uiterst natte omstandigheden, zette Ugo een knappe 9de en 8ste chrono neer tijdens de kwalificaties op zaterdagochtend. Hij kwam met zijn snelste tijd op 1,3 seconde van de tweedejaars rijder Arthur Rougier, tevens leider in het kampioenschap, maar bovendien op amper een halve seconde van de derde plek en op twee tienden van een zesde plaats. “Ik had nog beter kunnen doen, maar ik heb nergens kunnen profiteren van de slipstream van een andere rijder. Als ik achter Thomas Drouet kwam, vertraagde die om mij te volgen en Aldo Festante ging rechtdoor waardoor ik wat tijd verloor in mijn laatste ronde.”

De eerste race zaterdagnamiddag bracht niet wat er van verwacht werd. “Ik nam een goede start en ook mijn eerste ronde was goed, maar onze setup was niet de juiste. Ik had veel te veel downforce vooraan en de wagen was overstuur. Ik was niet op mijn gemak in de auto, ging er enkele malen bijna af en vier deelnemers kwamen me voorbij. Ik was echt niet tevreden, want een top 10 was zeker mogelijk geweest en zo had ik ook vooraan gestaan op de startgrid op zondagochtend.”

Ugo vertrok als twaalfde voor de tweede race, en vanaf dan ging het de andere richting uit. Van 12 naar 8 ditmaal en dat betekende meteen een eerste punt, een eerste punt dat hij greep na een mooi duel tot op de meet met de Italiaan Festante.

“Die tweede heat was goed, ik heb een mooi gevecht gehad met de andere rijders in het pak, waaronder Florian Venturi, Hugo Chevalier, Casper Roes Andersen en Marvin Klein. Ik raakte op een bepaald ogenblik voorbij Hugo en Casper aan Combes, maar ze kwamen me later weer voorbij. Het was ook opletten met de crashes aan de Source en de Chicane. Bij het ingaan van de laatste ronde, werd ik op de hielen gezeten door Aldo Festante, hij zat in mijn slipstream naar Combes toe, en ging me voorbij. Ik heb dan druk gezet, want dat eerste punt zou echt voor mij zijn! Hij deed de deur dicht aan de busstop en ging rechtdoor, waardoor ik op de valreep dus een punt uit de brand wist te slepen. Een mooi cadeau ook voor vaderdag.”

De derde manche was een remake van de eerste, met een rijder en een auto die duidelijk last hadden van de hoge temperaturen waardoor de piste veel grip gaf: “Ik nam een goede start, behield mijn plek in de top 10, maar achteraan werd er stevig gevochten. Ik diende mijn plek te verdedigen en defensief te rijden, vooral aan de chicane en de Source waardoor mijn tegenstanders beter hun lijn konden rijden en me dus voorbij gingen. Ik heb vervolgens lang gevochten met Aldo die op een revanche uit was en me op de lijn de 11de  plek ontfutselde.”

De bilan van het weekend is dus positief, zelf al had Ugo er meer willen uithalen. “Het werd niet mijn droomweekend, daarvoor had ik nog beter moeten scoren. Maar makkelijk is dat niet; ik mis echt wel kilometers en moet ook leren mijn setup aan te passen wanneer het weer anders wordt. Dat maakt uiteraard deel van een leerproces uit. Ik ga verder werken om mijn technische kant te verbeteren. Volgend seizoen kom ik naar Francorchamps om er op het podium te staan.”

De afspraak is gemaakt. Ugo gaat zich nu op zijn examens concentreren, alvorens begin juli terug te keren naar Francorchamps, voor de 24 Uur karting. Dan volgen twee maanden vakantie, met opnieuw F4 begin september in Magny-Cours.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]