Home > Circuit > Schitterend voorprogramma voor 20ste editie van 25 Hours VW Fun Cup

Schitterend voorprogramma voor 20ste editie van 25 Hours VW Fun Cup

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Uiteraard gaat tijdens het weekend van 7, 8 en 9 juli alle aandacht naar de 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup, met aan de spits de deelname van de familie Jacky Ickx en het debuut in de racerij van ex-wielrenner Tom Boonen. Vooraleer de start van de 25 Hours VW Fun Cup, om 16u00 wordt gegeven, zullen de fans voordien geen seconde de tijd hebben om zich te vervelen! Er is immers een mooi voorprogramma voorzien, met vanaf vrijdag kwalificaties en races voor drie hoogstaande zeer Brits getinte kampioenschappen.

Aan de spits staat het British GT-kampioenschap. Het Britse GT-kampioenschap betwist in de Ardennen twee wedstrijden van 60 minuten (zaterdag om 9u20 en 13u00), met GT3 (te herkennen aan gele zonneband) en GT4-wagens (met blauw-rode zonneband) en zijn de enige endurancewedstrijd voorafgaand aan de 25 Uur zelf.
Francorchamps is de 5de meeting van British GT en op de vooravond van round 4 die wordt betwist op Silverstone heten Jon Minshaw en Phil Keen in de Lamborghini Huracan van het Barwell Motorsport de puntenleiders. Rick Parfitt en Seb Morris van de Team Parker Racing/Bentley Continental zijn 2de, voor de TF Sport/Aston Martin V12 Vintage van Derek Johnston Jonny.

Terwijl in de British GT verschillende merken het tegen elkaar opnemen, is dat uiteraard niet het geval in de Lotus Cup Europe. Voor het merk dat door Colin Chapman werd gecreëerd zijn er echter meerdere wedstrijden in de wedstrijd, met heel verschillende modellen van het merk aan de start (Exige V6 Cup 3, Evora GT4, Lotus Open, 2-Eleven), wat strijd op alle niveaus oplevert. Na de derde meeting op het Franse Le Castellet-circuit is Fransman Christophe Lisandre de huidige leider van de Lotus Cup Europe en Belg John Rasse is 2de, voor Fransman Xavier Georges en Zwitser Sharon Scolari. Zo’n veertig Lotus-autootjes worden verwacht in Francorchamps voor twee wedstrijden van 30 minuten (vrijdag om 17u30 en zaterdag om 12u00).

Het BRDC British Formula 3-kampioenschap is nog altijd een hoogstaande kweekvijver van jong talent en is het perfect tussenstation na de FIA F4 Series alvorens door te stromen naar de Europese F3 of GP3 Series. Dat er wordt gereden met gelijkaardige Tatuus-éénzitters, aangedreven door een 230 pk rijke Cosworth-motor, draagt bij tot het gelijk verdelen van de speelkaarten.

Na de eerste drie meetings op Britse bodem – Francorchamps is de enige verplaatsing buiten de UK – , heerst er alvast een hevige titelstrijd en daar staat 17-jarige Brit Enaam Ahmed van Carlin Motorsport stevig aan de leiding, voor Carlin-teammaat, de Amerikaanse F4-kampioen (16 lentes) Ben Hingeley, James Pull en Callan O’Keeffe. 16-jarige Jordan Cane van het Douglas Motorsport komt niet voor in de Top 5, maar dankzij een knappe zege op Snetterton wierp hij zich alvast op als één van de smaakmakers.

Van doorstroming gesproken. De Britse F3 vaart onder de vlag van de British Racing Drivers’s Club, met Derek Warwick als voorzitter, en die staat borg voor het ondersteunen van deze jonge talenten. Race 1 van BRCD British F3 vindt plaats op vrijdag 7 juli (15u45) met Race 2 op zaterdag 8 juli om 10u40 en tenslotte Race 3 om 14u20, goed voor telkens drie keer twintig minuten racen. Men mag zich dus in de Source-bocht aan hoogspanning verwachten.

Kortom, u hebt ondertussen al begrepen dat het dit weekend zeker de moeite loont om naar Francorchamps af te zakken. Herinneren we er nog aan dat u een uitnodiging om deze mooie meeting van de 25 Hours VW Fun Cup gratis te kunnen bijwonen kan downloaden op www.vw.be/funcup . Afspraak in Francorchamps!

Timing 25 Hours VW Fun Cup

Donderdag 6 juli
9u00-17u30 : betalende trainingen voor alle series
18u00-21u00 : Parade naar Stavelot (+technische keuring)

Vrijdag 7 juli
9u00-20u00 : vrije trainingen en kwalificaties voor alle series
15u45 : BRDC British F3 Championship : Race 1
17u30 : Lotus Cup Europe : Race 1
Qualifying VW Fun Cup : 11u30-13u30 puis 18u15-20u15

Zaterdag 8 juli
9u20-10u20 : British GT : Race 1
10u40-11u00 : BRDC British F3 Championship : Race 2
11u10-11u40 : 25H VW Fun Cup : warm up
12u00-12u30 : Lotus Cup Europe : Race 2
13u00-14u00 : British GT : Race 2
14u20-14u40 : BRDC British F3 Championship : Race 3
14u50 : Startopstelling 25H VW Fun Cup + Parade Oldtimers + Animaties
15u40 : Ere-ronde Jacky Ickx
16u00 : Start van 25H VW Fun Cup

Zondag 9 juli
17u00 : Aankomst van 25H VW Fun Cup en podium
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
VW Fun Cup: Belgium Back On Track
E-circuit: een spectaculair format voor de VW e-Fun Cup