Home > Circuit > Sébastien Buemi en Nicolas Prost verlengen met Renault in Formule e

Sébastien Buemi en Nicolas Prost verlengen met Renault in Formule e

Renault e.dams, Sébastien Buemi en Nicolas Prost zetten hun samenwerking verder tot in 2019. Met dit pilotenduo won Renault e.dams 11 wedstrijden, twee opeenvolgende constructeurstitels en de pilotentitel met Sébastien Buémi in 2016. Dit seizoen voert Renault e.dams het kampioenschap aan met 75 punten voorsprong dankzij 5 overwinningen in 6 wedstrijden. Sébastien Buémi staat ruim op kop van het pilotenklassement en Nicolas Prost staat op de derde plaats.

Aan de vooravond van de e-Prijs van Berlijn verklaart Alain Prost, medeoprichter van de renstal: “We beschikken over een team piloten dat tot hiertoe heel succesvol is. Het was voor ons dus heel belangrijk om de stabiliteit binnen dit team te behouden en daarbij rekening te houden met de ontwikkelingen die we al aan het doorvoeren zijn voor seizoen 5. De verstandhouding tussen de twee piloten, zowel op persoonlijk als technisch vlak, is ook een garantie op succes waar we zeker rekening mee hebben gehouden. Dit alles draagt bij tot het succes van het team en het was voor ons evident om verder te gaan op deze weg. Ik ben ook blij dat Renault ons steunt in deze beslissing. ”

Séb Buemi, nr. 9: “Ik ben heel blij dat ik dit avontuur kan verderzetten. Tot hiertoe leverde het team al fantastisch werk en daardoor heb ik het geluk over de allerbeste auto te beschikken. Ik kan niets meer verlangen. Ik ben dus echt blij dat ik me kan blijven inzetten om mijn team nog meer overwinningen te bezorgen. ”

Nico Prost, nr. 8: “Uiteraard ben ik blij dat ik de twee komende jaren bij Renault e.dams kan blijven. De meeste mensen van het team zijn er al bij sinds de eerste test in Donington in 2014. We kennen elkaar en we komen heel goed overeen. We gaan dit derde seizoen heel hard werken en de seizoenen 4 en 5 zo goed mogelijk voorbereiden. Het niveau blijft stijgen en wij willen tot de besten blijven behoren. “