Home > #Hoofdnieuws > Boudewijn Baertsoen nieuwe VAS voorzitter

Boudewijn Baertsoen nieuwe VAS voorzitter

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/DSC00684.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/06/mededeling.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Sedert enkele weken gonsde het van de geruchten omtrent de keuze van een nieuwe voorzitter voor de Vlaamse Autosport federatie. In de wandelgangen en achter de schermen circuleerden namen van kanshebbers en van kandidaten op het voorzitterschap. Maar op 31 mei kwam dan eindelijk de witte rook uit de schouw, onder de vorm van de officiële mededeling nummer 2017008 op de VAS website.

Boudewijn Baertsoen zal dus de nieuwe VAS voorzitter worden. De huidige voorzitter Daniel Verschaeve krijgt het statuut van erevoorzitter (een functie zonder stemrecht binnen de raad van bestuur). Baertsoen is zeker geen onbekende in het wereldje. Hij is de scretaris van de Tieltse Automobiel Club en richt met deze TAC twee naitionale rally’s in, de eigen TAC en de East Belgian Rally, en de Molenclassic. We spraken even met Boudewijn Baertsoen op zaterdag tijdens de afgelopen Molenclassic

“Het zal zeker een hele opdracht worden om de schoenen van Daniel Verschaeve te vullen. Hij was tenslotte bijna 20 jaar lang voorzitter. Het is niet mijn bedoeling een dusdanig lang voorzitterschap te volmaken. Maar ik zal binnen mijn mandaat volop mijn best doen en hoop zo de doelstellingen van de VAS te kunnen realiseren. Laat ik ook al zeggen, voor al diegenen die hier omtrent twijfels hebben, dat het bij mij ook niet alleen over rally zal gaan! Ik ken ook de andere disciplines en zal deze ook vertegenwoordigen.”

Maar voor een concrete planning van de eigen doelstellingen is het nog iets te vroeg. “Laten we nu eerst eens zien waar we staan”, besluit Boudewijn Baertsoen. “Ik zal in eerste instantie eens gaan kijken bij elke discipline van de VAS regionale autosport, om te kijken wat de situatie is en om te zien wat er de noden zijn.”

Een nieuw tijdperk breekt dus aan, en we wensen Boudewijn Baertsoen alle succes toe.

Binnen de Raad van Bestuur zijn er zeven verkozenen. Baertsoen wordt er bijgestaan door ondervoorzitter Kris Peeters, secretaris Ignace Dumortier, penningmeester Gaston Vandeput, Hugo Bryneel (voorzitter van het uitvoerend comité), Tjen Carlens (marketing en promotie) en Pascal Vanhullebusch en Rik Voncken als overige leden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]