Home > Circuit > Het weekend van Tomas De Backer

Het weekend van Tomas De Backer

Dit weekend was er ook actie op Circuit Zandvoort. Onze jonge landgenoot Tomas De Backer kwam er in actie in de zeer competitieve Mazda MX-5 Cup en hij had een wat bewogen weekend.

Na de mooie derde plek in de kwalificaties diende ik de eerste race als dertiende aan te vatten vanwege een straf van de vorige wedstrijd. Ik had een goede start en maakte meteen wat plaatsen goed en schoof door naar de achtste plek, waardoor ik stevig mee in de kopgroep zat“, vertelt hij. “Iets voorbij halfweg wedstrijd probeerde ik een deelnemer in te halen, maar ik verremde me bij het inhaalmanoeuvre en helaas was wedstrijd afgelopen… Dat betekende ook  achteraan starten voor de tweede wedstrijd. Achteraan dat betekent in de Mazda Cup op plaats… 38. Ik wist mij op te werken naar de 12de stek! 26 wagens inhalen in 25 minuten wedstrijd is toch eerder sterk! Een podium is zeker mogelijk.