Home > #Hoofdnieuws > WRT moet presteren dit weekend

WRT moet presteren dit weekend

Het wordt stilaan tijd voor het Belgian Audi Club Team WRT om een resultaat neer te zetten. Het meet succesvolle GT-team van de afgelopen jaren lijkt dit seizoen een beetje van slag. Toeval, een samenloop van onstandigheden of zou het vertrek van François Verbist, de drijvende kracht van de technische crew, toch een rol spelen?

WRT kende dit seizoen zijn beste weekend tijdens de Blancpain Sprint Cup in Brands-Hatch, want vooral in uithouding verloopt het bijzonder stroef. Vorig weekend verloor het team op een spijtige manier nog de 24 Uur van de Nürburgring toen intern geen consensus bestond over de bandenkeuze bij een dreigende regenbui.

We zijn blij om naar Zolder te trekken”, vertelt Team Manager Vincent Vosse. “Het is onze thuisrace in de Sprint Cup en iedereen wil hier presteren. De vorige Sprint Cup wedstrijd, in Brands Hatch, was inderdaad ons beste weekend tot dusver. We gaan echt vechten voor wat we waard zijn op een omloop die we goed kennen.”

Enzo Ide, de regerende kampioen, scoorde tot dusver één punt en wil daar in Zolder verandering in brengen. “We rijden thuis en dat moet beterschap brengen. Ik zou dit weekend echt graag met een podium afsluiten. We hebben geen makkelijke start van het seizoen gekend, met de nodige dosis pech. Onze Audi zal competitief zijn in Zolder!

Hoe dan ook WRT moet presteren en daar is Zolder een perfecte gelegenheid voor. De Belgische fans zijn er alvast klaar voor!