Home > #Hoofdnieuws > Vier Belgen met Aston Martin in 24 Uur van Spa

Vier Belgen met Aston Martin in 24 Uur van Spa

Aston Martin Brussels is back… Het bekende Brusselse team met de legendarische Engelse GT maakte dit weekend zijn comeback in de internationale racerij. Aan boord van de Aston Martin Vantage GT3 zaten twee Belgen: Sam Dejonghe en Tim Verbergt. Dat is geen toeval, want het team met basis in Zaventem bereidde tijdens de tweede meeting van de International GT Open, verreden op de omloop van Spa, eigenlijk een ander project voor… En stilaan kan daar al iets meer over gezegd worden.

De International GT Open en Aston Martin Brussels, het is een lange geschiedenis samen, die dit weekend een vervolg kreeg. Het team zette voor het eerst sinds de Belgische manche van de Michelin Le Mans Cup afgelopen jaar, de Britse GT3 nog eens in.

We hadden meerdere doelstellingen met onze deelname”, vertelt teamverantwoordelijke José Farasyn. “Ten eerste was er de zin, de goesting zeg maar, om weer aan internationale autosport te doen. Het bezoek van de International GT Open aan Spa-Francorchamps was een uitgelezen kans, zeker gezien onze goede relatie met de serie en de goede ervaringen die we er in het verleden hebben opgedaan. We wonnen er, onder meer met Maxime Soulet en Enzo Ide, wat onvergetelijke momenten waren voor ons team. Ten tweede was er een eerste mogelijkheid om samen te werken met iemand die voor mij één van dé talenten in ons land is: Sam Dejonghe. En eerlijk, na dit weekend is alles wat ik van Sam al gehoord heb bevestigd. De verwachtingen die ik daardoor had, zijn ook ingevuld. Sam is een toprijder in spé en ik ben blij dat ik met hem kan samenwerken. Bovendien klikte het erg goed met onze Belgische kampioen GT, Tim Verbergt.”

De zuivere resultaten waren niet erg belangrijk, met een plek net buiten de top 10 in de eerste race en een opgave in de tweede afspraak.

“De eerste race was goed, Sam maakte eigenlijk zijn debuut in de auto tijdens de wedstrijd, hij had vooraf nog nooit met een GT3 gereden. Tijdens de vrije trainingen waren er zoveel incidenten dat hij nauwelijks aan rijden toegekomen is Dus waren we tevreden met de uitslag. Tijdens de tweede wedstrijd reed Sam de tijden van een Nelson Piquet en Rob Bell toen een onderdeel van een andere wagen het remsysteem van de Aston heeft beschadigd. Opgave dus, maar dat doet niets aan de verdienste van het team en de rijders af.”

En als kers op de taart is er het nieuws dat Aston Martin Brussels naar de 24 Uur van Spa wil komen… met een volledig Belgische équipe.

“Dat is de doelstelling en het project is in volle opbouw. We gaan op de juiste momenten communiceren, we kunnen nu al zeggen dat Tim en Sam in het team zouden moeten zitten en dat de twee andere plekken ook voor Belgen voorbehouden zijn. En hoewel alles Belgisch zal zijn, rijden wij met een hart voor een plek die het veel minder makkelijk heeft dan wij: Haïti. Want net als in het verleden zal de auto de kleuren dragen van de ASBL Liège aide Haiti.”