Home > #Hoofdnieuws > Bijna maar dan weer helemaal niet…voor Stoffel Vandoorne

Bijna maar dan weer helemaal niet…voor Stoffel Vandoorne

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De Grote Prijs van Monaco verliep volgens traditioneel recept. Kimi Raikkonen leek lange tijd zijn pole te kunnen verzilveren maar Ferrari teamgenoot Sebastien Vettel speelde vol de kaart van de strategie. Banden sparen, enkele tactisch goed geplaatste rondes toen de pitstops eraan kwamen, en zo de kop overnemen van Raikkonen. Aandringen had geen zin voor de Fin en hij moest zich naar de eindfase toe nog verdedigen tegen een opkomende Ricciardo. Die had zijn jongere Red Bull collega Verstappen van hetzelfde ‘strategische’ laken een pak gegeven voor de 3de plaats.

Voor Stoffel leek de tijd van verlossing te zijn gekomen. Hij volgde in het spoor van de Mercedes van Hamilton de weg naar de puntenzone en de top 10. Tot beide Saubers de reden vormden van een langdurige safety car periode. Button duwde Wehrlein tegen de rail aan Portier, wat betekende dat Bernd Maylander aan het werk mocht, en in diezelfde safety car periode plaatste teamgenoot Eriksson zijn Sauber tegen de rail aan St-Devote. De herstart was zoals verwacht redelijk verhit en ergens in die debatten werd Vandoorne door Perez in de verdediging gedrongen aan diezelfde St-Devote, en ging hij er op een identieke wijze uit, tegen de rail… Geen gouden punt, geen finish. De vooruitgang was er deze keer, maar de afwerking en de resultaten laten nog steeds op zich wachten.

Vettel bezorgde Ferrari een nieuwe overwinning in Monaco na 16 jaar, Raikkonen zorgde voor de dubbel voor Ricciardo, die eruit haalde wat er te halen was. Het was een te verwachten podium in Monaco. En Mercedes doet een minder goede zaak met Bottas als 4de en Hamilton 7de.

Vettel vergroot in het kampioenschap zijn voorsprong. De Duitser heeft nu 129  punten tegenover 104 voor Hamilton.

“I am in the wall in Turn One”. Hopelijk wordt dat bericht niet al te zeer een nachtmerrie voor Stoffel.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]