Home > #Hoofdnieuws > Honda scoort in 500 mijl van Indianapolis

Honda scoort in 500 mijl van Indianapolis

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De zege in de 101ste 500 mijl van Indianapolis ging naar de Japanner Takuma Sato. De voormalige F1 rijder loodste zijn Andretti Racing Dallara-Honda voorbij Helio Castroneves met nog 5 rondes te gaan. Hij antwoordde daarmee op het offensief dat de Braziliaanse Dallara-Honda rijder had in gezet 5 rondes eerder. Sato is de eerste Japanner die de 500 mijl wint.

Voor Fernando Alonso eindigde het avontuur een goede 21 rondes voor het einde van de wedstrijd. De Spaanse F1-dubbelkampioen sloeg echter een verre van gek figuur. Hij zat in het tempo van de toppers en leidde de race zelfs een tijdje. Maar dan gaf de Honda motor de geest. “Dit was leuk. Ik genoot van de sfeer en het was een leuke verrassing om hier tussen al deze bekende rijders te racen en competitief te blijken. Dit was een van de beste ervaringen uit mijn racecarriére”, sprak Alonso. “Als ik terug kom dan ben ik nu al zeker dat ik niet meer in het onbekende zal springen.”

Had Alonso kunnen winnen? Misschien wel. Misschien niet… Vlak na zijn opgave gebeurde immers “the big one”, de traditionele megacrash. Meerdere rijders raakten erbij betrokken en Alonso, in zijn toenmalige 10de plek, zat exact in de latere gevarenzone.

Uitegerekend Sato, de 40-jarige Japanner uit Tokio en protégé van Honda, redde uiteindelijk de eer voor de motorenleverancier en mocht in Victory Lane de melk drinken.

 

(foto: indycar.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken