Home > #Hoofdnieuws > Kimi voor het eerst sinds lang op pole

Kimi voor het eerst sinds lang op pole

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

128 Grote Prijs weekends moest Kimi Raikkonen wachten om nog eens op de allereerste plaats een race te starten. Maar het lukte hem dan toch in deze 75ste editie van de Grote Prijs van Monaco. Al vroeg in het derde deel van de kwalificatiesessie zette hij met 1:12.296 een tijd die door de concurrenten moeilijk te evenaren bleek. De concurrenten, dat waren dan Ferrari teamgenoot Sebastien Vettel, die strandde op 0.043 seconde en Mercedesrijder Valterri Bottas, uiteindelijk 3de op 0.045 seconden! Raikkonen zette zelf nog een 1:12.178. De verschillen zijn miniem.

Stoffel vandoorne stunt … en crasht

De verschillen zijn in Monaco altijd miniem. Dat mocht Stoffel Vandoorne ondervinden die op weg was om een mooi exploot neer te zetten met de McLaren-Honda. Met een goede referentietijd, op 4/10de van de besttijd van Verstappen zette hij zich op weg naar de Q2. Alle rijders die het tweede deel haalden reden allen binnen dezelfde seconde. Minieme verschillen dus. De Q2 dan waar hij met 1:13.249 opnieuw een stevige basis zette met voor het derde en beslissende deel. Het was belangrijk voor Stoffel om zo hoog mogelijk te scoren in de Q3, aangezien er hoedanook drie strafplaatsen zouden worden bijgeteld. Maar met minder dan 2 minuten te gaan maakte Vandoorne kennis met die andere minieme verschillen in Monaco: het aantal milimeters tussen “een goede positie halen” en “een vernielde wagen”… “I crashed” was zijn commentaar, en daarmee was het dan allemaal gezegd. Iets teveel met de rail flirten, een tikje, de ophanging smolt weg, de sprong over de kerb, de klap tegen de rail. Wagen vernield. Sessie beĆ«indigd. Stoffel Vandoorne was de laatste van de drie rookies die in de fout ging nadat eerder al Stroll (Williams) en Ocon (Sauber) naar de kant moesten. En vooral Lewis Hamilton zal niet onmiddellijk Stoffel Vandoorne op zijn vriendenlijstje zetten, aangezien de Brit bezig was aan zijn ultieme poging om zich in Q3 te plaatsen en zich bijzonder gefrustreerd toonde. Tja, het is moeilijk vrienden maken in de F1, al had Lewis het aan zichzelf te danken dat hij in die situatie verzeild raakte door te lang te treuzelen en toneeltjes op te voeren in de Q2…

Morgen start Stoffel dus vanop de 13de positie. En zijn interim teamgenoot Button zou vanop de 10de plaats starten … Niet goed voor de marktwaarde van Stoffel, maar gelukkig liep Button aan tegen een straf van 15 posities voor de wissel van een turbo. Het afleggen tegen een invaller is natuurlijk het laatste dat Stoffel Vandoorne op dit moment nodig heeft. Hopen dus maar dat morgen alle puzzelstukken op hun plaats vallen voor Stoffel want een goed resultaat is het enige mogelijke antwoord dat Stoffel kan geven aan alle criticasters en het beste medicijn voor het zelfvertrouwen…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?