Home > Industrie > Nieuwe Mégane R.S.: eerste optreden tijdens Grote Prijs van Monaco

Nieuwe Mégane R.S.: eerste optreden tijdens Grote Prijs van Monaco

Renault koos de Grote Prijs F1 van Monaco voor de onthulling van Nieuwe Mégane R.S., met Nico Hülkenberg aan het stuur. De bestickering in geel en zwart geïnspireerd door de nieuwe visuele identiteit van Renault Sport geeft al iets weg van de ultrasportieve en pittige lijnen van het nieuwe model. “Niets geeft meer impact en symboliek aan een eerste publiek optreden dan de viering van 40 jaar Renault in de F1,” aldus Patrice Ratti, Algemeen Directeur van Renault Sport Cars.

F1-rijder Nico Hülkenberg is alvast zeer enthousiast: “Renault Sport heeft zeer goed werk afgeleverd met de prestaties. Ik heb Nieuwe Mégane R.S. kunnen testen tijdens zijn ontwikkeling en ik was vanaf het eerste rondje op het circuit zeer te vinden voor het uitstekende chassis. Bijzonder plezant om er vandaag mee te mogen rijden op het legendarische circuit van Monaco!”

Mégane R.S. heeft vandaag nog altijd dezelfde doelstelling als bij zijn debuut in 2004: de passie voor de autosport overbrengen en de technologie uit de competitie toegankelijk maken voor iedereen. Voor zaken als aerodynamica, betrouwbaarheid, wegligging en prestaties hebben de teams nog maar eens de grenzen verlegd door het beste van de technologie uit de F1 te vertalen naar Nieuwe Mégane R.S.

“We willen van Nieuwe Mégane R.S. de nieuwe referentie maken onder de sportieve compacte middenklassers! En om in te spelen op de verwachtingen van onze klanten bieden we de keuze uit twee versnellingsbakken: handgeschakeld en EDC met dubbele koppeling,” aldus nog Patrice Ratti.

Mégane R.S. wordt op 12 september onthuld op het Autosalon van Frankfurt en komt in het eerste kwartaal van 2018 op de markt.