Home > Industrie > Stijn De Latthauwer wint Gouden Autosleutelhanger 2017

Stijn De Latthauwer wint Gouden Autosleutelhanger 2017

TRAXIO, EDUCAM en TOYOTA organiseerden de 48ste editie van de wedstrijd Gouden Autosleutelhanger op 18 mei 2017 in Lokeren. Meer dan 15 scholen uit het technisch en het beroepsonderwijs streden samen met de Syntra-opleidingscentra om de titel van beste student autotechnieken. Dit jaar staan de meest geavanceerde technologie en duurzame aandrijving centraal (hybride systemen, elektrisch…).

Na een strenge selectie mochten de vier finalisten in een finale remwisselproef bepalen wie de beste was en wie de gloednieuwe Toyota Prius in de wacht zou slepen voor zijn opleidingsinstelling.

De vier finalisten waren:

  • Gouden Autosleutelhanger: Stijn De Latthauwer (Scheppersinstituut Wetteren)
  • Zilveren Autosleutelhanger: Bas Ververs (Technisch Instituut St-Paulus Mol)
  • Bronzen Autosleutelhanger: Robin Aerts (Technisch Instituut St-Paulus Mol)
  • Eervolle vermelding: Wouter De Keuleneire (Scheppersinstituut Wetteren)

De prijzenpot bestond uit gevulde gereedschapskoffers en andere voor mecaniciens onontbeerlijke tools die gesponsord werden door Auto5, Bridgestone, Doyen, EDUCAM, FACOM, Federal Mogul (Beru, Champion, Ferodo, Moog), Gates, Groupauto Belgium, Hella, Syntra en TAE.

De Gouden Autosleutelhanger benadrukt het belang van een goede afstemming tussen het onderwijs en de werkvloer. Duaal leren of vorming op de werkvloer vanaf 15 jaar maakt daar integraal deel van uit. TRAXIO ondersteunt de scholing van competente mecaniciens en een vlotte doorstroming naar de arbeidsmarkt toe met haar jobportaal MOBILITY JOBS. Vraag en aanbod worden zo beter op elkaar afgestemd en ook stageplaatsen in de autohandel en -reparatie voor studenten worden online aangeboden.

De sector van de autohandel en -reparatie is immers op zoek naar gedreven mecaniciens met talent om de uitdagingen van de nieuwe technologieën aan te gaan. Denk maar aan connected cars, intelligente transportsystemen of ITS dat stilaan vorm krijgt en alternatieve aandrijvingen zoals elektrische of hybride wagens en motoren op CNG, LNG of waterstof. In het licht van het ambitieus ontwerp-mobiliteitsplan voor Vlaanderen dat op dit laatste sterk zal inzetten en de verdere ontwikkeling van het multimodaal mobiliteitsmanagent op niveau van de bedrijven, moet de sector klaar staan met mobiliteitsbedrijven of ‘mobility providers’ die goed opgeleide auto-moto-fiets-truck en machinetechnici in dienst hebben. Alle middelen inzetten om uitdagende toekomstgerichte banen te scheppen met goede arbeidsvoorwaarden en opleidingskansen, dat is het doel van de sociale partners in de sector samen met haar opleidingsinstituut EDUCAM.