Home > #Hoofdnieuws > VW Fun Cup richting Zandvoort

VW Fun Cup richting Zandvoort

Zon, een strand met fijn zand, een leuke tijd doorbrengen met vrienden en… een raceweekend! Wat kan je nog meer wensen? Vier weken na de Trofee van de Bourgogne en voor aanvang van de onmisbare 25 Hours VW Fun Cup, van 6 tot 9 juli (met de aanwezigheid van onder meer enkele vedetten zoals de familie Ickx en Tom Boonen), genieten de deelnemers aan de European VW Fun Cup van de verse zeelucht op het Nederlandse Circuit Zandvoort aan de Noordzee. Op het programma van dit zomerse weekend staat amusement, een aperitief hier en daar, een geweldige barbecue op zaterdagavond en… twee confrontaties van drie uur voor de sympathieke competitiekevers!

Met een zege in Francorchamps en een succes tijdens de tweede race in Dijon, vat de #277 Allure Team logischerwijs als leider de derde afspraak van het kampioenschap aan. De dubbele regerende kampioen mikt op een derde succes in de 25 Hours VW Fun Cup, maar wil eerst zijn voorsprong in de tussenstand verstevigen. Er wordt gerekend op het trio Cédric Bollen-Guillaume Mondron-Sébastien Kluyskens om in Zandvoort voor de zege mee te spelen.

Maar de concurrentie is meer dan ooit uit de kluiten gewassen, onder meer in het kamp van Socardenne by Milo, dankzij de overwinning in de eerste race van de Trofee van de Bourgogne voorlopig het enige team dat Allure Team kon bedreigen. Met Kevin Caprasse, Kevin Balthazar en Lorenzo Donniacuo aan de knoppen weten we nu al dat de #280 in het oog moet gehouden worden in de Nederlandse duinen.

Hoewel ze nog niet gewonnen hebben, gaven twee andere teams blijk van een opmerkelijke regelmaat sinds het begin van het jaar. Martin Leburton, Didier Van Dalen en Stéphane Perrin, tweede in het kampioenschap met de #294 AC Motorsport 1, willen naar de hoogste podiumtrede rijden om druk uit te oefenen op de leiders in het tussenstand. Een opmerking die ook geldt voor Comtoyou Racing, dat kan rekenen op de snelle Mathieu Detry en Denis Dupont om de #287 bij de kanshebbers op de zege te plaatsen. Opgepast ook voor de andere bolide van het team uit Waterloo: aan het stuur van de #291 racen Dominique Bustin, Grégory Servais en David Dermont, eveneens een erg solide bemanning!

De #65 Conceptexpo by Leader Racing (Marc Van Cutsem-David Doutrepont), steeds weer in de achtervolgende groep te vinden, wil zijn voorlopige top 5-plaats in het kampioenschap bevestigen, een prestatie die ook geambieerd wordt door de #278 Acome Racing (Manu Nava-Pierre Piron-Stéphane Charlier-Benoît Philips) of de #417 SP Racing (Sébastien Incardona en Pascal Raes). De familie Smits, die in Dijon voor de verrassing zorgde met de #17 Pharmarome, wil zich opnieuw laten opmerken met vader Jean-Jacques en voormalig karter Gilles.

Bij de outsiders vergeten we zeker niet de 285 8Ks Corse Team (Claudio Cappelli-Gilles Debrus) en de #44 Jac Motors 1 (Laurent Jaspers-Stéphane Henry de Frahan-Michael Leenders), twee teams die niet verwend werden door het noodlot sinds het seizoensbegin.

Maar dat is niet het einde van de lijst, aangezien een verrassing altijd mogelijk is bij de #281 AC Motorsport 2 (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Julien Vanoli), de #2 DRM Motorsport 2 (Edouard Mondron blijft ‘coach’ voor Sébastien de la Serna), de #286 Revival Race Shop (de Britten Sean McInerney en James Thorpe) of de #255 DZ Racing by Allure Team. En ook al eindigen ze niet op de podiumposities, Amine Zeghouani, Sébastien Dorkel en Jean-Luc Vandormael behoren in ieder geval tot de favorieten… om de sfeer te verzorgen!

We onderlijnen ook de sympathieke deelname van een auto in de kleuren van Karting Eupen, het indoor kartingcomplex dat in Nederland drie rijders aan de start brengt (Benjamin Kaivers, de Duitser Nils Hartmann en Régis Bovy) die geselecteerd werden tijdens races georganiseerd in Eupen. Een ander leuk team is samengesteld uit Jean-François Olivier (de patron van Allure Team) en Nicolas Léonard, die zijn terugkeer maakt in de VW Fun Cup op de #268 Allure Team 2.

Tweezitters: de kampioenen zijn terug

De dubbele regerende kampioenen in de categorie voor Tweezitters, uitzonderlijk afwezig in de Trofee van de Bourgogne, zijn terug! Francis Plunus en Eric Jardon, aan het stuur van de #342 van Monster Trendy Foods, willen bewijzen dat ze nog altijd op een derde opeenvolgende bekroning mogen hopen!

Maar deze race in de race belooft eens te meer intens te worden, aangezien ze het moeten opnemen tegen de huidige leiders in het kampioenschap, Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Philippe Reynens en Philippe Wintgens (#365 CARPASS LRE by DRT), maar ook CBRS by AC van Michel Koning, Philippe Fisette en Alain Dupont, vorig jaar winnaar van beide races in Zandvoort. Ook opletten voor  het trio op de #371 Comtoyou, met Christophe Hooreman, Stéphane Evrard en Michel Nothomb.

Voor hun première bij de Tweezitters dit seizoen, gaan de kopmannen bij Leader Racing (Xavier Gérard, Baudouin Feron en Philippe Willems) met dezelfde ploeg aan de slag zoals in… 2010, toen zij via de Luikse ploeg actief werden in de VW Fun Cup. Nogmaals een leuk verhaal zoals wij ze graag hebben in de VW Fun Cup!

Zaterdag vindt de kwalificatiesessie plaats van 11.00u tot 13.00u, terwijl de start van de eerste race over drie uur wordt gegeven om 14.00u. Een dag later krijgt het peloton van ongeveer 35 wagens het startschot om 9.20u, voor een nieuwe wedstrijd over 180 minuten. Voor de winnaars (en de anderen…) is er dus nog tijd genoeg om in de namiddag een bezoek te brengen aan het strand. Het leven is toch fun, nee?