Home > #Hoofdnieuws > BGDC ook aan de Noordzee

BGDC ook aan de Noordzee

De drijvende krachten achter de Hundred Series by BGDC hebben de bladzijde omgedraaid van de Trophée de Bourgogne, een evenement waarvan de resultaten slechts laat werden geofficialiseerd tengevolge een probleem met de tijdswaarneming (buiten hun wil om), en richten zich nu op het vervolg van het seizoen. De derde episode van het verhaal zal dit weekend plaatsvinden in Zandvoort, in de duinen bij de Noordzee, niet zo ver van Amsterdam. Een veertigtal teams richten het steven naar het noorden voor een zondagse afspraak van 200 minuten. Het belooft een bijzonder aantrekkelijk evenement te worden. Het circuit van Zandvoort vormt ieder jaar een enorme uitdaging voor de rijders, met zijn lange rechte lijn waar wind en zand vrij spel hebben, en met de legendarische remzone voor de Tarzan bocht.

In de Divisie 1 zal de Peugeot RCZ Cup #288 van Dewaelheyns-Dussoul-Burton, de laureaten van Dijon, de degens kruisen met de #188 van Heinen-Hayot. Die hopen om definitief hun zwarte beest te verjagen dat hen al veel te dikwijls verhinderde een mooi ritme om te zetten in concrete resultaten. Een veelbelovend duel dus.

Tegenover de twee Peugeots staat er natuurlijk een heel contingent aan wagens uit de Klasse B, de 2-liter bolides, met de onvermijdelijke Philippe Ménage en Guy Katsers op de Vauxhall Astra Coupé #777 en de Honda Civics van Van Billoen-De Laet (#6), Franken-Libbrecht (#47) en Thiroux (#48). Vergeten we uiteraard ook niet de Renault Clio Cup, met Asnong-Bailly (#10), Charlier-Simon (#28), Debroux-Deger-Hortulanus (#37), Frère-Pasture (#55), Leten-Van Kuyk (#69), Delencre (#81), Franken-Santini (#510)… en uiteraard zijn er de Hollandse broers Yardy en Mick Hoogwerf (#85), die heel graag zouden schitteren in hun thuismatch!

Binnen de Klasse D van de Divisie 1 vinden we de Porsche Boxster van Alain Neutelers, Jean-Yves Beeckman en Christophe Denis die in het seizoensbegin van de competitie een waar festival hadden. In de Bourgogne speelden ze zelfs een rol in het algemene klassement! In Zandvoort zal de tegenstand komen van de BMW E30 #41 van Gilson-Cesari.

De spectaculaire RXC Domec #7 van Jean-Marc Bourdouch, Yves Morel en Philippe Daniels kende pech in Dijon. Zullen zij hun eerste zegebloemen in de Divisie 2 behalen in de Nederlandse duinen? Daartoe zal de wagen zich betrouwbaar moeten tonen, maar eveneens de maat moeten nemen van de Seat Leon Supercopa die alsmaar meer te duchten tegenstanders worden met de #15 van Patrice Lacroix, de #35 van Greg Vannetelbosch en Olivier Kirten, maar ook de #62 van Daniel Braun en Philippe Braekevelt, die opnieuw present tekent aan het stuur van de Spaanse bolide. Opletten ook voor de BMW Compact M3 #444 van Verbeke-Smets, waarvan we weten dat die snel is, en de BMW M3 #555 van Van Mechelen-Van Dorst-Engelen.

De Klasse E van de Divisie 2 dan. Dat is een zaak van de Nederlanders met de BMW 330i #90 van Wastiels-Boeykens, die staat tegenover de 118d #101 van Maes-De Kerpel-Gian-Michiels, de 120d #120 van Bradt-Van den Hove-Roesbeke en de 120d #123 van Christians-Claeys. Er is er één die zal proberen voor een verrassing te zorgen en dat is de VW Golf V Cup TDI #521 van de Zwitser Andreas Kempf.

Nieuw binnen de Hundred Series by BGDC 2017 is dat de Divisie 3 zal aangevoerd worden door twee Porsche Cup, waarvan we weten dat ze zeer snel zijn: de #333 van Engelen-Verlinde en de #991 van Redant-Verhaeren. Zij zullen zeker op jacht gaan achter de spectaculaire MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #58 (van der Straten-Dupont) en de MARC BMW M2 V8 #340 (Van Rompuy-Vanbellingen-Qvick) van de Klasse S+.

Eén wagen tekent present in de Divisie 4: de BMW 130d #100 van Vermeulen-Michiels-Gian, terwijl ook de BMW Racing Cups opnieuw van de partij zullen zijn. Deze keer komen er twee M235i Racing Cup en zeven 325i Clubsport Trophy, die het al mooie startveld nog zullen verfraaien.

Alles zal zich dit weekend binnen de 24 uren afspelen voor de teams van de Hundred Series by BGDC. Er is een kwalificatiesessie van 45 minuten op zaterdag tussen 17u10 en 17u55, terwijl de 200 minuten wedstrijd voorzien zijn op zondag tussen 14u20 en 17u40. De podiumceremonie volgt onmiddellijk daarna en het officialiseren van de resultaten gebeurt … ter plaatse! Vermelden we nog dat de diverse podia van Dijon-Prenois, die niet konden gehouden worden voor de ondertussen al gekende redenen, georganiseerd worden op zaterdag om klokslag 18u30. Kwestie van dit tweede hoofdstuk van het jaar 2017 definitief af te sluiten…