Home > VAS > Regularity > Sezoens Regularity: jeugd verslaat routiniers

Sezoens Regularity: jeugd verslaat routiniers

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/sezoens-R-1a.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/sezoens-R-1b.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het werd weer een zeer mooie wedstrijd in de Sezoens Regularity. De Nederlanders kwamen er deze keer minder aan te pas. Eén vedette liet zich opvallen: Johan Gitsels. Maar de hoofdrol was voor de VAS klassementsrijders met Jurgen en Tim De Bruyne, Gilbert Verstraeten en het duo Van den Bogerd-Nuyts.

De voormalige copiloot van Freddy Loix, Oostendenaar Johan Gitsels, stond aan de start met een mooie Henri Toivonen replica Porsche 911 “Rothmans”. Aan zijn zijde Walter Op ’t Roodt en die opende sterk met een beste klassering over sectie 1, de eerste lus. Daar raapte hij een totaal van 2.10 strafpunten. Maar achter hem organiseerde de tegenstand zich, in de vorm van de al even mooie Toyota Celica van Jurgen en Tim De Bruyne en op een derde stek de Opel Kadett C van oudgediende Gilbert Verstraeten, die voor de gelegenheid een Nederlandse topper naast zich had in de vorm van Ad Van Dolder. Het verdict zou vallen na de tweede lus want daar namen Jurgen en Tim De Bruyne over: amper 1.70 punten. Johan Gitsels tikte aan met… 3.90 punten. Het zou een achterstand worden die ze nooit meer zouden ophalen, ondanks een 1.70 in de derde lus en een 1.50 in de vierde passage. Mooie resultaten maar niet genoeg.

Het werd een indrukwekkende overwinning van het duo Jurgen en Tim De Bruyne. De West-Vlamingen scoorden hun eerst zege in de Regularity met de mooie Toyota Celica. Vooral vader Jurgen was uitermate trots op zijn 14-jarige corijder. Niet dat vader De Bruyne hem had gedwongen…”Nee hoor, dit was een keuze van hem zelf”, lachte hij. “Vorig seizoen reed hij hier voor het eerst mee in de Regularity. En nu oogsten we een eerste overwinning! Nee, de fles champagne gaat hij hier niet openen, die nemen we mee naar huis…” Het is een zege die kan kan tellen want onze jongeling hield het wat gerenommeerde rijders achter zich. Zo eindigde op de tweede plaats een mooie Porsche met aan het stuur Johan Gitsels. “Het is niet mijn eerste beker die ik als rijder verover”, benadrukte de Oostendenaar op het eindpodium, “want ik heb vroeger nog gewonnen op het circuit, maar dit is wel mijn eerste in een rallywagen. Ik heb mijn copiloot in ijltempo moeten opleiden. Vanmorgen maakte hij zijn eerste kilometers op een bolletje-pijl roadbook. Dit is zeker plezierig en het zal niet de laatste keer zijn dat ik zoiets doe.”

En ook op de derde plaats vinden we een mooie combinatie. Oudgediende Gilbert Verstraeten viert dit seizoen 45 jaar autosport. “Ik werd al een derde in een Classic, maar dit is ook mijn eerste podium in regularity. Ik heb me vooral ingeschreven omdat er nu gemeten wordt met een transponder systeem dat exact je positie bepaalt”, vertelt Gilbert. “Maar het belangrijkste is dat ik me goed heb geamuseerd en dat er geen schade is aan de wagen. Ik rij er namelijk morgen ook de slalom van Zaventem mee!”

Luc van den Bogerd en Benny Nuyts strandden aan de voet van het podium. “Het ging niet zo vlot vandaag”, legde Benny uit. “De hele dag draaiden we rond die vierde positie, tja…” Maar met hun 4de plaats in de Sezoens doen ze een goede zaak in de tussenstand van het kampioenschap. Daar gaan ze, gezien de 3de plaats in de Gitter regularity, naar de leiding.
Het is nu weeral lang wachten voor de Regularity rijders die pas eind augustus, met de Regularity van Kasterlee, weer aan de slag gaan.

 

(foto: P. Bouvin)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”