Home > #Hoofdnieuws > Motorkampioen Nicky Hayden heeft ons verlaten

Motorkampioen Nicky Hayden heeft ons verlaten

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/Hayden_2016_cropped.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Nicky Hayden, bijgenaamd “The Kentucky Kid”, overleed gisteren op 35-jarige leeftijd aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een fietsongeluk in Italië.

Hayden was één van de grote motorrijders van de moderne racerij. Na zijn Amerikaanse titel in 2002 kwam hij terecht in het Repsol Honda team in de MotoGP. Hij won zijn eerste Grand Prix in 2005 op Laguna Seca. Hayden was één van de tegenstanders van de legendarische Valentino Rossi. In 2006 brak hij diens vijf jaar durende dominantie door de wereldtitel te winnen. Hij bleef nog enkele jaren bij Honda maar wisselde in 2009 naar Ducati, met weinig succes. Daarna reed hij weer op Honda bij het Aspar team. In 2014 keerde hij de MotoGP de rug toe en richtte hij zijn aandacht op het WK Superbikes. In dat kampioenschap zou hij ook in 2017 te zien zijn. Op 17 mei jongstlede echter was hij betrokken bij een verkeersongeval toen hij in de buurt van Rimini (Italië) met de fiets aan het rijden was. Hayden negeerde een stopbord en werd op de straat aangereden door een automobilist. Hij zou 5 dagen later bezwijken aan een opgelopen hersentrauma.

(foto: Wikipedia)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…