Home > #Hoofdnieuws > Dixon op pole voor Indy 500. Alonso indrukwekkend vijfde!

Dixon op pole voor Indy 500. Alonso indrukwekkend vijfde!

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Fernando Alonso bleef indruk maken in de Indy 500. In de laatste en beslissende kwalificatiesessie haalde hij een 5de startpositie. Indrukwekkend voor iemand die nog nooit een race op ovaal heeft gereden. Voor de pole positie moeten we kijken naar de oudgedienden van de serie. Scott Dixon (Chip Ganassi Dallara-Honda) zette een onwaarschijnlijke reeks rondes neer, voor een gemiddelde van 232 ml/u, ongeveer 371 km/u. Ed Carpenter en Alexander Rossi verdreven daarna Alonso van de eerste startrij. “Ik had de indruk dat we nog wat lieten liggen” sprak Alonso. “De wagen was zeker beter dan gisteren. Net voor de finish ging ik nog even in de toeren en de veiligheid blokkeerde de motor even. Dat kostte ons wat tijd. Het is nu nog één week wachten voor op zondag 28 mei de 500 mijl van Indianapolis van start gaan voor hun 101ste editie.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/indy-500.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Indy 500 testdagen: 32 rijders testen volgende week al het circuit
INDYCAR: INDY 500 VERPLAATST NAAR AUGUSTUS
Even voorstellen: Simon Pagenaud, winnaar van de Indy 500
Indy 500: Pagenaud pole, Alonso out!