Home > #Hoofdnieuws > In een notendop: F4 met Ugo De Wilde, Eurocup FR.2.0 en Europese F3

In een notendop: F4 met Ugo De Wilde, Eurocup FR.2.0 en Europese F3

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

  • Op het stratencircuit van Pau verzilverde Arthur Rougier zijn polepositie in de race voor het Franse F4 kampioenschap. Victor Martins en Marvin Klein vervolledigden het podium. De race, gestart op het droge, werd stilgelegd nadat de regen plots opstak boven Pau. Na een rustige en intelligente race werd Ugo De Wilde 12de. Amaury Cordeel eindigde op de 14de plaats.
  • De tweede F4-race in Pau werd verreden onder een zonnetje en op droge baan. Ugo De Wilde ging mee in het zog van Victor Martins en Charles Milesi. Na een safety car (omdat Amaury Cordeel van de baan ging) weerstond hij de aanvallen van Pierre-Alexandre Jean, Hugo Chevaillier en Florian Venturi en eindigde opnieuw op de 12de plaats. Een mooie beloning voor de 14-jarige die morgen ook nog eens extra in de verf zal gezet worden met een groot artikel in de lokale pers.
  • Joel Eriksson (Motopark), puntenleider in de FIA Formula 3 European Championship, haalde de zege in de openingsrace van het weekend in Pau. Hij eindigde voor Lando Norris (Carlin) en Maximilian Günther (Prema Powerteam). Eriksson verstevigt zijn leiding in het kampioenschap met 8 punten.
  • Deze namiddag scoorde Lando Norris dan de overige twee pole posities voor de F3 races van morgen.
  • Robert Shwartzman (R-ace GP) heeft de eerste race van de Eurocup Formula Renault in Pau gewonnen. De protégé van SMP Racing was sneller dan onze landgenoot Max Defourny (R-ace GP) en Gabriel Aubry (Tech 1 Racing).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
In een notendop: F4 Italia en F3 Regionaal