Home > #Hoofdnieuws > Sezoens: het woord vooraf…

Sezoens: het woord vooraf…

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Een Sezoensrally, deze keer met Princen en Verschueren, maar dan weer zonder Kevin Abbring. Enkele tenoren hadden vooraf een kleine uitleg klaar: Polle Geusens, Vincent Verschueren en Guillaume De Mevius bijvoorbeeld…

 

Polle Geusens: “Ik heb er zin in!”

“Ik wil in Bocholt dicht aansluiten bij de top. Misschien zou Stephen Wright een goed mikpunt zijn, want de Ier stond al twee keer op het podium, hij rijdt met een Fiesta en hij kent het onverhard ook goed in Bocholt. Deze proeven voelen vertrouwd aan, want ik heb familie in de buurt wonen en Bocholt ligt niet ver van Lommel. Een aantal punten herken ik ook van de Moustache Classic, waar ik ook al jaren aan de start kom. Het parcours is wel flink gewijzigd. De omgekeerde versie van Gerdingen zal verraderlijk zijn, want op enkele delicate punten zullen we een veel hogere snelheid hebben. Op de fameuze jump zal het moeilijk zijn om te springen, want in deze richting is de landing heel delicaat vlak voor een bocht. De proef van Peer bevat een paar supersnelle stroken onverhard met op het einde een erg zware remzone. Dat wordt ook een uitdaging… Maar, ik heb er ongelofelijk veel zin in! Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Vincent Verschueren: “Nog niets beslist in kampioenschap”

“Vroeger vond ik de Sezoensrally niet interessant, maar de voorbije jaren is het parcours veel mooier geworden en sinds mijn 2de plaats met de DS3 R5 in 2015 heb ik mijn draai gevonden. Vorig jaar stond ik voor Princen, maar op de laatste proef schoof ik even van de baan. Er zitten een paar mooie, uitdagende stukken in het parcours waar je het verschil kunt maken. We mogen ons niet verkijken op die leidersplaats. Princen heeft punten laten liggen in Spa en de Wallonie. Hij heeft in feite evenveel punten als wij, maar het grote verschil is dat Kris geen joker meer heeft en wij wel. Maar, ik moet hem zeker nog eens kloppen dit seizoen. Het is wel jammer dat Kevin Abbring er deze keer niet bij is.”

Guillaume de Mévius: “Een atypisch, maar amusant parcours”

“Ons landje mag dan klein zijn, maar de rallyliefhebbers kunnen er wel genieten van een heel gevarieerd kampioenschap. Ik reed de Sezoensrally al één keer, in 2014. Ondanks een klein foutje dat me toch een handvol minuten kostte houd ik er uitstekende herinneringen aan over. In en rond Bocholt krijgen we een atypisch, maar amusant parcours voorgeschoteld. De chronoritten bestaan er dikwijls uit onverhard en asfalt. De typische ronde maaskiezel levert heel weinig grip op. Het feit dat het er dikwijls snel gaat maakt het rijden er niet makkelijker op. In de Sezoens rijden we met asfaltbanden, die over heel weinig laterale grip beschikken. Je moet vermijden te veel te driften. Dat maakt deze rally zo interessant. We willen proberen te winnen in R2 en indien mogelijk een zo groot mogelijk aantal scratches in de categorie te veroveren. De tegenstand wordt niet min, onder andere door de aanwezigheid van Joachim Wagemans, een rijder die eveneens in Frankrijk actief is.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50