Home > Circuit > In een notendop: nieuwe projecten in WEC en WRC

In een notendop: nieuwe projecten in WEC en WRC

De categorie voor privé LMP1 in het WEC lijkt dan toch eindelijk van de grond te komen. Na een eerdere aankondiging van Ginetta tijdens de openingsmanche van het WK Uithouding, heeft de Franse constructeur Perrin aangegeven dat het ondertussen twee bolides heeft verkocht. Over welk (Europees) team het gaat is niet gezegd, net zo min als over de motorisatie. Ook By Kolles zou volgend seizoen verder gaan in LMP1, terwijl ook het Russische BR Engineering een project met Dallara heeft lopen. Met een beetje geluk zien we in 2018 meer private LMP1 dan fabriekswagens.

In het WRC2 heeft na Holzer Opel, nu ook Proton aangekondigd een R5-wagen te zullen ontwikkelen en bouwen. In R5 hebben we nu al Citroën, Ford, Hyundai en Peugeot.