Home > #Hoofdnieuws > De autosportwereld dit weekend

De autosportwereld dit weekend

De maand mei dendert verder en opnieuw is er heel wat autosport dit weekend, waarvan het zwaartepunt bij de Belgische en Benelux-kampioenschappen ligt.

Internationaal is er vooral de 6de WK-manche rally, met de wedstrijd in Portugal, waar Thierry Neuville voor de derde maal op rij kan winnen. Indien de Hyundai-rijder dat klaarspeelt, schuift hij niet alleen op richting de eerste plek in de WK-tussenstand, hij wordt dan meteen ook een levende Belgische rallylegende.

Veel strijd in nationale series

Dichter bij huis dan, staan er op de Nederlandse omloop van Zandvoort wedstrijden op de kalender van het toerwagenkampioenschap TCR Benelux, de Porsche GT3 Cup Benelux en de Benelux Supercar. In de drie series mogen we ons verwachten aan een strijd België-Nederland, met mogelijk snelle buitenlanders als scherprechters.

In eigen land is er al de vijfde manche van het BK rally, in het gezellige Bocholt, waar bierbrouwer Sezoens, zijn naam aan de enige gemengde wedstrijd van de kalender schonk. De Sezoensrally heeft naast veel asfalt, ook stukken onverhard, een vrij uniek gegeven in het Belgian Rally Championship. Sportief is het uitkijken naar de strijd tussen Vincent Verschueren en Kris Princen, beide in een Skoda Fabia R5.

Voor de liefhebbers is er in Francorchamps ook de Spa Classic, met F1-wagens en andere schoonheden van weleer.

DTM en Formule E

Internationaal zien we ook een aantal Belgen aan het werk, met in Parijs de Franse GP Formule E. Jérôme d’Ambrosio beleeft een rotseizoen en het is hopen op beterschap voor de Brabander. Sébastien Buemi is heer en meester in de elektrische formulewagens en kan in Parijs, een week na Monaco, zijn zegereeks verder zetten.

In Duitsland is er de tweede manche van het DTM (Maxime Martin – BMW), terwijl in Pau, aan de voet van de Pyreneeën, de Europese F3, de Eurocup Formule Renault en de Franse F4 aan het werk zijn. In de straten van het Middeleeuwse stadje zien we dus ook Max Defourny (Eurocup) en Ugo De Wilde (F4), beide op zoek naar een eerste sterk resultaat.

Resten er nog de Japanse GT, met Bertrand Baguette (Honda) en de Moto GP in Le Mans.

Regionaal van Bocholt tot Zaventem

Op zaterdag kiezen de regularity deelnemers dezelfde paden als de Sezoens Rally in Bocholt voor hun tweede afspraak van het VAS kampioenschap. Zondag gaat alweer de 5de manche van het VAS Slalom kampioenschap van start in Zaventem