Home > #Hoofdnieuws > RACB geeft groen licht voor Lamborghini in 24 Hours of Zolder

RACB geeft groen licht voor Lamborghini in 24 Hours of Zolder

Niels Lagrange en Pieter Vanneste starten in augustus met een Lamborghini Huracan Trofeo in de 24 Hours of Zolder, uiteraard goed nieuws voor de autosportfans in ons land. De Lamborghini is een wagen die bij jong en oud tot de verbeelding spreekt.  De aanvaarding van de Lamborghini voor de uithoudingsrace in Limburg heeft echter wat tijd in beslag genomen, uiteraard vanwege de aard van de bolide.

De Super Trofeo past in het reglement van Zolder in die mate dat het om een GT ‘Cup’ gaat, net als de Porsche GT3 Cup of de Ferrari 488 Challenge. De Huracan is toch wel van een andere orde dan de Porsche GT3 Cup. Even een vergelijking maken: afgelopen weekend was de snelste rondetijd tijdens de kwalificaties van een Lamborghini Huracan GT3 op de omloop van Silverstone, 1.59.297, goed 2,5 seconden sneller dan de polepositie (2.01.940) in de Lamborghini Super Trofeo. Op diezelfde omloop van Silverstone zette de poleman in de  Porsche Mobil 1 Supercup 2016, te weten Mathieu Jaminet, een chrono neer van 2.05.299.

Bovendien heeft de Lamborghini tijdens de 24 Uur van Dubai ook zijn betrouwbaarheid bewezen. Uiteraard valt de Lamborghini ook onder de normtijd, wat de strijd in Zolder in principe evenwichtig moet maken.