Home > Circuit > Dikke Gt’s en prototypes in Zandvoort

Dikke Gt’s en prototypes in Zandvoort

Voorlopig staan er 27 wagens op de inschrijvingslijst van de nieuwe klasse van de Supercar Challenge, een klasse die dit weekend in Zandvoort aan haar première toe is. Afgelopen winter veranderden de sportieve en technische reglementen van Supercar Challenge ingrijpend, met onder meer de oprichting van een competitie voor ‘dikke’ GT-wagens en prototypes, waaronder zelfs LMP3’s, met een volledig eigen kalender.

Zaterdag en zondag racen de GT’s en prototypes dus in Zandvoort, met ook enkele Belgen die van de partij zullen zijn. Bij de GT’s zien we geen Belgen, maar wel Nederlanders, Britten en Duitsers en… de mogelijk twee Turkse rijders van DVB RACING, Cenk Ceyisakar en Cengiz Ozughan. Bij de wagens zien we naast die Porsche, ook een Mercedes SLS en twee Renault RS01.

Prime Racing doet het in Zandvoort met de Ligier LMP3, terwijl in de Divisie CN, zowel Deldiche Racing (De Cock-Joosen), als DVB Racing met de broers Thiers van de partij zijn. Wim Jeuris komt dan weer met zijn Radical in de klasse voor de Radical.