Home > #Hoofdnieuws > Lémeret rijdt wel in Zandvoort dit weekend

Lémeret rijdt wel in Zandvoort dit weekend

Sommige media gaven de voorbije dagen aan dat regerend TCR Benelux-kampioen Stéphane Lémeret dit weekend (waarschijnlijk) niet aan de start zou verschijnen van de tweede manche van het Benelux toerwagenkampioenschap. Lémeret zal echter wel aanwezig zijn in Zandvoort, maar mist om voor de hand liggende redenen de volgende manche, op Circuit Zolder.

Zolder valt samen met de testdag van Le Mans en Honda heeft er alle begrip voor dat ik vooraan geef aan mijn levensdroom. Dat maakt, dat na de slechte opener van het seizoen in Spa, mijn kansen op de titel zeer gering zullen worden”, aldus Lémeret. “Ik rij echter wel in Zandvoort, maar we voeren binnen het team een verandering in de rijdersopstelling door.

Tom Coronel verhuist inderdaad naar de wagen van Benjamin Lessennes en Lémeret doet het met Aurélien Panis. De jonge Fransman Panis rijdt vandaag in het WTCC met een Honda Civic van het privéteam Zengo Motorsport. Hij is de zoon van Olivier Panis (winnaar van de Grote Prijs F1 van Monaco in 1996 met een Ligier Mugen Honda) en probeert voor het eerst de TCR-versie van de Civic. Lessennes van zijn kant veroverde twee podiumplaatsen tijdens het openingsweekend in Spa en herhaalde dat in het TCR International, waar hij zich de tweede podiumplaats toe-eigende voor enkele van de beste racers ter wereld. Als teamgenoot kan hij rekenen op een andere tenor uit het WTCC, Tom Coronel, die in Zandvoort bovendien een thuismatch rijdt.