Home > #Hoofdnieuws > Slalom Zaventem markeert eerste seizoenshelft

Slalom Zaventem markeert eerste seizoenshelft

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De weekends volgen elkaar in sneltreintempo op voor de deelnemers aan de slalomcompetitie. Volgende zondag zijn we met de slalom van Zaventem al toe aan de vijfde afspraak van het seizoen!

De vijfde slalom van het jaar en dat betekent meteen ook dat we halfweg zijn met de competitie. Bekijken we even de stand van zaken. Jörgen Draelants had het bij het rechte eind toen hij in Landen voorspelde “dat hij met het inbrengen van de schrapresultaten weer vooraan zou staan”… En ziedaar, Draelants en de Mini voeren de voorlopige tussenstand aan met 593 punten, voor Dominique Van Kerckhove en de VW Polo GT (591 punten). Die laatste kan zich misschien opladen aan het idee dat hij vorig seizoen de winst pakte op Zaventem, met 3/10de van een seconde voor op Draelants. Het was inderdaad een felbevochten wedstrijd verleden jaar met Jurgen Ribbens op de 2de plaats toen, op 2/10de seconde. Maar Ribbens kwam dit seizoen nog niet aan de bak. Misschien kan Bart Lenaerts met de Lotus (3de in de tussenstand met 589 punten) de vacante plaats innemen? Als hij tenminste de Lotus kan bedwingen…maar Bart is volop in de fysieke training gevlogen en hoopt de vruchten daarvan later op het seizoen te plukken.
Voor de winst op Zaventem zijn er nog wel een aantal andere kandidaten. Frederik De Clercq bijvoorbeeld, die met de Westfield al een tijdje op revanche aast, of Bernard Wilmet, die de afgelopen wedstrijd in Zonhoven nog bewees dat hij met de Peugeot 104 nooit mag worden uitgesloten als het op de topplaatsen aankomt.
Voor het overige zullen de deelnemers zich vooral concentreren op de strijd binnen hun eigen klasse. De spannendste strijd zien we daar in de standaardklasse 1. Patrick Becarren, met de Autobianchi A112 de koning van de klasse 1, zal met argusogen kijken naar John Clement en de Daf 55 Marathon. Slechts 1 luttel puntje scheidt de heren in hun klasse.
Zondag 21 mei is de datum van de 8ste editie van deze Slalom van Zaventem. Het parcours van ongeveer 1200 meter, uitgelegd op de industriezone van Zaventem, is bekend terrein voor de meeste deelnemers. U kan alles volgen in en om de gebouwen van EMC, in de Imperiastraat 18 te Zaventem. Na de verkenningen te voet verschijnt de eerste deelnemer aan de start om 11u voor de eerste reeks. De toegang is zoals steeds…helemaal gratis.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”