Home > #Hoofdnieuws > Sezoens Regularity samen met rally in Bocholt

Sezoens Regularity samen met rally in Bocholt

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Voor de deelnemers aan de VAS Regularity competitie was het al een tijdje geleden dat zij nog de baan mochten kiezen. Net als de openingswedstrijd, het randprogramma van de Haspengouw rally, wordt ook de tweede afspraak een topper van jewelste: de Sezoens Regularity. En dat hebben vele gegadigden goed begrepen want de deelnemerslijst puilt: het wordt een tot de nok gevuld huis met 54 deelnemers!

Opnieuw mogen de deelnemers de wegen gebruiken van een nationaal rallyparcours. Deze keer rondom Bocholt en als randgebeuren bij de Sezoens Rally. Einde februari opende Mario Leys, bijgestaan door Elke Decuyper, in de Gitter Regularity na wat administratieve moeilijkheden de score in de Opel Manta. Zij staan logischerwijze aan de kop van de klassering maar daar zou het dan bij blijven. Mario Leys heeft naar verluidt de wagen verkocht en zal niet meer aantreden in de regularity. De kans is dan ook zeer groot dat na deze Sezoens Regularity er een nieuwe aanvoerder van het klassement zal zijn. Maar wel opgelet want verleden jaar verloren meerdere teams hier kostbare punten omdat een groot Nederlands contingent, en een grote afvaardiging aan gelegenheidsrijders met de hoofdprijzen naar huis gingen. Ook dit jaar tellen we 6 Nederlandse equipes waaronder de winnaars van verleden jaar: Frank Moonen en Peter Hoens in de Daf 55 Coupé. Van Filip Dierckx weten we dat hij slechts een beperkt aantal wedstrijden zal deelnemen en dus lijkt het of Luc Vanden Bogerd en Benny Nuyts hier de beste zaken kunnen doen. Ook vorig jaar sloegen zij hier te midden het buitenlandse geweld, een goede slag met de VW Golf GTD. Maar in principe kan het alle kanten uit wat de overwinning betreft.

Deze wedstrijd wordt parallel gereden met de Sezoensrally 2017. De deelnemers van de 3de Sezoens
Regularity starten achter de deelnemers van de rally: vanaf KP 1 na de deelnemers aan de rally en na het RACB Rally Criterium. Het tempo ligt hoog in de Sezoens Regularity en het tijdschema zit strak in elkaar. De organiserende RT Moustache komt met een compleet nieuwe klassementsproef: KP Peer. Daarentegen staat KP Goolder anno 2017 niet op het programma wegens werken aan de Brogelerweg. De deelnemers aan de regularity pikken gelijk mee aan met de rally vanaf de eerste klassementsproef “De Hees”. Zij volgen de timing tot de voorlaatste lus, 10 proeven dus. Dat betekent dat de finish voor de regularity deelnemers valt na de tweede passage op Steenberg.
Bepaalde trajecten afleggen aan een vooraf vastgelegde gemiddelde snelheid, het is een oefening voor specialisten. Maar deze uit de kluiten gewassen deelnemerslijst bewijst opnieuw dat de regularity discipline in 2017 nog altijd in volle expansie zit, een tendens die we ook al vorig seizoen konden vaststellen.

Op zaterdag 20 mei zal u niets van de actie moeten missen op het gezellige Kerkplein van Bocholt, in de schaduw van de brouwerijen Maertens.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”