Home > Circuit > In een notendop: race1 voor GP3, F2 en WS V8 3.5

In een notendop: race1 voor GP3, F2 en WS V8 3.5

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”3383,3385,3386″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”4000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Barcelona: Fukuzumi opent het bal in GP3

Het was een spannende race op zaterdagnamiddag voor de GP3. Voor de tweede plaats dan wel want Leonardo Pulcini en Alessio Lorandi streden tot de laatste ronde voor de ereplaatsen. De uiteindelijke winnaar, de Japanner Nirei Fukuzumi was ondertussen al aan de einder verdwenen. Fukuzumi verraste poleman Aitken en dat was beslissend want hij slaagde er nooit meer in om de Japanner te bedreigen.

Leclerc met twee op drie

Nog op Barcelona reden gisteren de Formule 2 deelnemers hun race 1. Poleman Charles Leclerc diende eerst Luca Ghiotto voor zich te dulden. Die viel onmiddellijk aan tijdens het eerste deel van de wedstrijd. Na de periode van de pitstops nam Leclerc weer over, maar hij moest nog steeds rekening houden met Ghiotto, die na een safetycar periode nog altijd dreigde. Op de derde plaats een Oliver Rowland die de hele race slag leverde met de Albon en uiteindelijk een derde plaats in de wacht sleepte. De Rus Markelov start zondag op de pole. Voor Leclerc, leider in de tussenstand, was het zijn tweede zege in drie wedstrijden

Monza: de eerste voor Binder in WS V8 3.5

In Monza haalde Rene Binder zijn eerste overwinning in de serie. Poleman Pietro Fittibaldi maakte een slechte start, raakte vast in het peloton en werd aangereden door Fioravanti. Na een pitstop voor herstellingen geraakte hij niet verder meer dan een 10de positie. Alfons Celis is nu leider in de tussenstand voor Rene Binder. Zondag is er een tweede kwalificatiesessie en een tweede race.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)