Home > #Hoofdnieuws > Hamilton wint in Spanje. Opgave Vandoorne na aanrijding met Massa

Hamilton wint in Spanje. Opgave Vandoorne na aanrijding met Massa

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

In de Grote Prijs van Spanje won Lewis Hamilton voor Mercedes. De Brit bleef voor aan de Ferrari van Vettel en de Red Bull van Ricciardo. Al in de eerste ronde verloren we een aantal toppers door een aanrijding waarbij Bottas, Raikkonen en Verstappen betrokken waren. Voor Raikkonen en Verstappen was het einde verhaal. Daarna zagen we een boeiende Spaanse wedstrijd met virtual safety cars, incidenten, positiegevechten en beide McLaren-Honda die op zijn minst de indruk gaven te kunnen meedraaien in het peloton.

Maar voor Stoffel eindigde het in de 35ste ronde: een aanrijding met de Williams van Massa in Bocht1. De Belg verklaarde achteraf dat hij “Massa daar niet had verwacht”. Het voorval werd geklasseerd als racefeit. Het zette een Virtual Safety Car in werking die Hamilton deed besluiten om aan het einde ervan de pit op te zoeken voor zachte banden. Omstreeks ronde 39 van de 66  kwam er een haantjesgevecht tussen leider Hamilton en de uit de pits komende Vettel. Niet enkel de leiding in het WK lag er in de balans, het was voor beiden ook een rondje psychologische oorlogvoering. Met het verdwijnen van Bottas in ronde 40 (motorprobleem) waren nu ook beide “secondanten” uit beeld. Het duurde echter nog 4 rondes tot Hamilton, in het voordeel met een zachtere bandenkeuze, het gat vond. En vanaf dan was het afwachten, hoe de hardere banden van Vettel zich gingen verhouden tot de zachte compound van Hamilton. Maar uiteindelijk bleek alles onder controle voor Hamilton die de zege binnen haalde. Opvallend was wel de onzekerheid omtrent de strategie, zowel voor bij Mercedes als bij Ferrari. Ricciardo eindigde op de derde trede van het podium en doet daarmee een goede zaak voor het vaststellen van de pikorde binnen Red Bull.

De tussenstand in het kampioenschap:
1. Vettel 104, 2. Hamilton 98, 3 .Bottas 63, 4. Raikkonen 49, 5. Ricciardo 37, 6. Verstappen 35,…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?