Home > Circuit > In een notendop: ELMS, GT Sports Club en Lamborghini Trofeo

In een notendop: ELMS, GT Sports Club en Lamborghini Trofeo

Enzo Guibbert was deze namiddag de snelste in de kwalificaties van de tweede manche van de European Le Mans Series (ELMS) op de omloop van Monza. De jonge Fransman, die de kleuren van Graff Racing verdedigt, versloeg met één tiende zijn landgenoot en Toyota-fabrieksrijder Nicolas Lapierre. In de categorie LMP3 was de pole voor de Ligier n°3 van Wayne Boyd (United Autosports). Matt Griffin was dan weer de beste in een Ferrari in de categorie GTE. De start van de vier uur durende race is morgen om 13u30.

Belgische zege in Lamborghini Super Trofeo

In Silverstone behaalden Niels Lagrange en Pieter Vanneste een mooie zege in de categorie Pro/Am van de Lamborghini Super Trofeo. De algemene zege was voor Jonathan Cecotto. Nog op de Engelse F1-omloop ging de overwinning in de kwalificatierace van de GT Sports Club naar de Brit Jon Minshaw in een Barwell Lamborghini. Nicolas Vandierendonck was de beste Belg met een 4de plek (Ombra Lamborghini). Louis Soenen werd derde in de Iron-klasse met zijn Ferrari. Patrick van Glabeke werd 3de algemeen.