Home > Circuit > In een notendop: Supercar Challenge en GT Sports Club

In een notendop: Supercar Challenge en GT Sports Club

Net niet voor Boutsen Ginion

In Silverstone zit het weekend voor de Blancpain GT Sports Club er al op. In de hoofdrace ging de zege initieel naar Cedric Leider (Autovitesse Lamborghini), maar vanwege een tijdstraf van 30 seconden, was de overwinning later voor Jon Minshaw, die eerder al de kwalificatierace op zijn naam had geschreven. De Barwell Lamborghini had op de meet 2 tienden over op de BMW M6 van het Belgische Boutsen Ginion, met huisrijder Karim Ojjeh achter het stuur. Anthony Pons maakte in zijn AKKA Mercedes het podium volledig. Nicolas Vandierendonck kwam als vierde aan, Patric Van Glabeke als negende, respectievelijk in een Lamborghini en een Ferrari. Louis Soenen werd derde in de Iron cup.

Voet-Van den Broeck weer vooraan

Op de Red Bull Ring was de zege in de eerste race van de Supercar Challenge voor Pavlas/Svepes, gastrijders in een Porsche, voor Roger Grouwels, tevens in een Porsche. Grouwels verstevigt zo zijn leidersplaats in het kampioenschap. Ward Sluys kon niet van start gaan. Voet-Van Den Broeck tot slot wonnen in hun Peugeot de Sport klasse.

Pole voor Huff

Rob Huff start op pole in de Hongaarse manche van het FIA World Touring Car Championship. De man van ALL-INKL.COM Münnich Motorsport was in zijn Citroën sneller dan merkgenoot Mehdi Bennani en Esteban Guerrieri in de Campos Racing Chevrolet.