Home > VAS > Slalom > Slalom van Zonhoven: 4de reeks was beslissend

Slalom van Zonhoven: 4de reeks was beslissend

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/beeld-zonhoven1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/beeld-zonhoven-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Met drie verschillende winnaars in de afgelopen drie slaloms kon het natuurlijk alle kanten uit in de wedstrijd op Zonhoven. Zou een vierde rijder zich aandienen? Bijna was het zover maar uiteindelijk stelde regerend kampioen Jörgen Draelants orde op zaken.

De weg naar de titel is lang. Maar regelmaat en enkele welgemikte zeges zijn onontbeerlijk in een kampioenschap met schrapresultaten. En dat wist Jörgen Draelants, als meervoudig kampioen, natuurlijk al langer dan vandaag. Daarom dat hij zich ook niet liet ontmoedigen door een tegenvallend resultaat in Kuurne, het gevolg van een technisch mankement. Integendeel. In de vorige wedstrijd in Landen haalde hij in extremis de 2de plaats binnen en zoals geweten, in een kampioenschap met vele races kan je ze niet allemaal winnen, maar is het daarentegen wél belangrijk waar je eindigt in de races die je niet wint!

Zonhoven dan. Even werd er gehoopt op een stralende dag, zoals verleden jaar, maar die vlieger ging niet op. Het bleef dan wel droog, maar de temperaturen lagen beneden een gemiddelde dat passend zou zijn voor mei. Hoe dan ook, met 1:32.929 over het 1200 meter lange parcours zette Jörgen Draelants een stevige referentietijd neer. Een tijd waar hij aanvankelijk zelf niet meer leek bij te kunnen, want in de 2de en 3de reeks tikte hij telkens een poortje en geraakte hij niet meer onder de 1’34”. En dat leek even goed nieuws voor Bernard Wilmet.

De Waalse spoedarts zette een 1:30.205 neer met de snelle en wendbare Peugeot 104 en klom naar de leiderspositie in de tabellen. Een positie die hij ook behield na de tweede en …na de derde reeks. Er was dus nog maar eens een nieuwe winnaar op komst, het zou de vierde zijn in vier slaloms… Maar zover kwam het wel niet want, mede door een beperkt veld van 41 wagens, was er tijd en ruimte voor een vierde reeks. En die zou spannend worden. Net als een paar weken geleden in Landen haalde Jörgen Draelants alles uit de kast en perste een 1:29.382 uit de rode Mini. En dat was net 133 duizendste sneller dan de 1:29.515 die Wilmet met de kanariegele Peugeot 104 op de tabellen kreeg. Met de 1:30.207 kwam Frederik De Clercq nog het dichtste in de buurt van de leiders en het leverde hem nog een derde podiumplaats op. “Er zijn slechts een paar vloeiende en gelijkmatige parcours per seizoen die geschikt zijn voor de Polo GT”, wist Dominique Van Kerckhove ons in Landen te vertellen. Zonhoven hoort daar niet bij en Dominique neemt dus genoegen met een 4de plaats voor Bart Lenaerts en de Lotus Elise. Vermeldenswaardig: de 12de plaats algemeen voor Bernard Sleypenn met de Fiat Cinquecento, de winnaar in de standaardklasse 1!

Geen vierde winnaar in de zegecirkel dus, maar de kopstukken in de titelstrijd 2017 nemen stilaan positie in. Het vervolg komt er op 21 mei, met de slalom van Zaventem.

 (foto: J. Moons)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”