Home > Circuit > Buemi: “We waren niet de snelsten”

Buemi: “We waren niet de snelsten”

De World Endurance Championship-manche op Spa werd in de LMP1-klasse gewonnen door de Toyota #8. In hun reacties na de race waren de winnende rijders uiteraard blij met hun zege, al waren zowel Sébastien Buemi, Anthony Davidson als Kazuki Nakajima er snel bij om hun collega’s van de Toyota nummer 7 te prijzen. “Zij verdienden de zege vandaag meer”, was het belangrijkste thema op de persconferentie.

“We waren niet de snelsten”, stak Sébastien Buemi van wal. “We wonnen zo veel tijd toen de gele vlag werd gezwaaid over de volledige baan. Ik was wel goed in het verkeer, maar we hadden de hele week eigenlijk geen tempo in de wagen.” Kazuki Nakajima verklaarde met gemengde gevoelens te zitten door het ‘geluk’ van de eigen wagen, terwijl ook Davidson wees naar de gele vlaggen. “We wonnen bijna een minuut door die full course yellow. Nummer 7 was verblindend snel, maar het is goed voor hen en het team dat ze toch nog tweede worden.”

Bij de verliezende Toyota was de teleurstelling duidelijk zichtbaar. “Ik ben inderdaad een klein beetje teleurgesteld”, aldus Mike Conway. “Die gele vlag kwam gewoon op het verkeerde moment, maar dat hoort bij racen.” De drie rijders van Porsche #2, die als derde eindigden in de LMP1, leken wel tevreden te zijn met het behaalde resultaat. “Het ging heel goed, we konden Toyota #8 goed volgen. Tot ik met een langzaam leeglopende band zat”, wist Earl Bamber te vertellen. “Na onze prestatie van vandaag mogen we vertrouwen hebben voor de 24 Uur van Le Mans volgende maand”, aldus Brandon Hartley.

In de LMP2-klasse waren Roman Rusinov en Pierre Thiriet vol lof voor hun teamgenoot Alex Lynn. “In de eerste stint duwde ik hard door, maar die laatste rondjes van de eerste stint zat ik volledig door de banden heen. Ik verloor tien seconden per ronde, puur omdat ze zo versleten waren”, legde Rusinov uit. “Maar Alex heeft nadien zo’n goed werk geleverd met het sparen van de banden, echt ongelooflijk. Pierre nadien ook.” Thiriet was eveneens erg te spreken over het werk van zijn twee teamgenoten. “Roman maakte een superstart en Alex deed het nadien zo goed dat ik het alleen nog moest afmaken.”

De volgende WEC-wedstrijd is de befaamde 24 Uur van Le Mans, die op 17 en 18 juni wordt gereden.