Home > Rally > Loeb leidt in Hockenheim

Loeb leidt in Hockenheim

Op de Hockenheimring in Duitsland werden vandaag de eerste twee heats afgewerkt in het kader van de derde manche voor het WK Rallycross. Het is de Fransman Sébastien Loeb (Peugeot 208/Team Peugeot Hansen) die met twee beste reekstijden de stand aanvoert. De negenvoudig wereldkampioen schitterde en vooral in reeks één liet hij geen spaander heel van de verzamelde concurrentie. Loeb zette een tijd neer van 3:47.319 over vier ronden en was daarmee zowat anderhalve seconde sneller dan de Zweed Johan Kristoffersson met de VW Polo van PSRX. Loeb’s teamgenoten Kevin en Timmy Hansen eindigden die heat respectievelijk derde en vijfde.

In de volgende en laatste heat op deze vrijdag verging het Team Peugeot Hansen nog beter. Loeb won opnieuw en ditmaal kon Timmy Hansen de tweede tijd neerzetten voor Kristoffersson. De Amerikaan Ken Block klokte de vierde tijd met de Ford Focus.

In de voorlopige tussenstand is het Loeb die leidt met het maximum der punten voor Kristoffersson en de Zweden Timmy en Kevin Hansen. De Noren Petter Solberg (VW Polo) en Andreas Bakkerud (Ford Focus) verging het heel wat minder nadat ze in heat twee onzacht met elkaar in aanraking kwamen. Bakkerud kreeg daarbij een tijdstraf èn een waarschuwing.  Solberg staat voorlopig 14de en Bakkerud 19de. De Duitser Tom Scheider, ex-DTM, staat mooie zesde en Mattias Ekström, nog steeds actief in DTM, is 9de.

Zaterdag, na de DTM-actie, gaat de rallycross-actie verder met de derde en vierde reeks, voorafgegaan door een korte warm-up die omstreeks 17u20 begint.

(Foto FIAWorldrallycross.com )

You may also like
WK Rallycross: Viktor Vranckx en Johan Kristoffersson kampioen
Dakar 2021: Ekström met X-Raid
Extreme E: Rosberg Xtreme in zee met Johan Kristoffersson
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor