Home > VAS > Rallycross > Wedstrijd met veel sfeer op Glosso

Wedstrijd met veel sfeer op Glosso

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/vaslogo-640×420.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/press-glosso-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/05/press-glosso-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De tweede wedstrijd voor het regionaal rallycross kampioenschap werd een topper van formaat.

Vooralsnog moet men het stellen met het “kleine” circuit, zonder jokerronde maar dan wel met prachtige lenteweer en aardig wat spektakel. In Maasmechelen zorgde Patrick Mertens voor een nieuwe aanwinst binnen de rallycross: de Beetle Cup. Vijf Volkswagens ‘Beetle’ met gelijk vermogen bieden aan ieder die eens één dag van de rallycross wil proeven de ideale opstap. Voor de race in Arendonk zakten enkele rijders, iconen die in de jaren ’80 het mooie weer maakten, af naar Glosso om nog eens de gezellige sfeer van weleer te proeven. Tienvoudig Belgisch kampioen François Monten, Wim Van Herck en Jan Van Elderen waren enkele van de vedetten in de welgesmaakte opener. Maar voor de deelnemers aan het kampioenschap moesten er ook punten gescoord worden en races gereden.

In de Promoklasse was het uitkijken of Yorick Maeyninckx opnieuw met de volle buit aan de haal kon gaan, hij liet alvast een tweede tijd waarnemen. Maar de Nederlander Bram Schepens in de Peugeot 106 was ook aardig onderweg om met wat punten aan de haal te gaan. Schepens reed tweemaal de snelste tijd en mocht in de A- finale op de beste plaats mag gaan postvatten. Guy Vrachten, in Maasmechelen nog goed voor een podiumplaats, strandde in de B-finale op een zesde plaats. Voor Bram Schepens liep het wel van een leien dakje in de A-finale. De Peugeotrijder nam een knappe start en werd gevolgd door Eddy Vandepas in de Peugeot 205 GTi en Yorick Maeyninckx. Vandepas volgde aanvankelijk goed maar tikte Schepens aan. De wedstrijdleiding bedacht hem met een zwarte vlag. Maeyninckx moest daarna toezien hoe dat Bram Schepens zijn eerste overwinning mocht scoren. Maeyninckx doet echter een goede zaak door als tweede over de meet te gaan, voor Wim Van Tiggelen (Peugeot 205).

In de regionale A-klasse (- 1600cc) overheerst Steven Van Nunspeet in de snelle Honda Civic al lange tijd de debatten. En na twee van de drie reeksen zag het ernaar uit dat alles bij het oude bleef: de pole in de A- finale was een feit. Davy Wijnants, onderweg met de Seat Ibiza, diende zich ook aan met een vierde en een tweede chrono in de reeksen en Benny Demandt, met de rechts gestuurde Honda, was snel maar moest Van Nunspeet nog voor zich laten. Helaas kwam er geen vervolg aan de reeks van Van Nunspeet: hij kreeg in de A- finale met schakelproblemen te kampen nog voor er één meter gereden was. Voor Davy Wijnants was het dan een makkelijk zaak om de deur netjes dicht te houden voor een sterk rijdende Benny Demandt. Die kwam nog vermogen te kort om de boomlange Wijnants nog bij te benen. Martijn Engelen ging in de Honda CRX als derde over de meet. “Ik ben super tevreden met het resultaat van vandaag”, vertelde Wijnants achteraf. “De nieuwe motor heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Meer moet het voor mij niet zijn…”

In de regionale klasse B was het uitkijken naar BMW-rijder Jonas Kemps, heersend meervoudig kampioen en winnaar van de openingsmanche in Maasmechelen. De BMW-rijder lijkt sterker dan ooit tevoren. Maar Kemps leek niet echt in zijn sas, opende in de eerste reeks met een 7de chrono en kon uiteindelijk een tweede tijd op de tabellen zetten. Maar de hoofdrol was er voor Jan Driessen, die met de BMW Compact de besttijden liet noteren in de sessies. In de uiteindelijke finale zorgde Stijn Severijns (op Opel Ascona eerder winnaar van de B-finale), voor een valse start. Bij de herneming was de glorie voor Johnny Geudens in de BMW E46. Hij zette de finale helemaal naar zijn hand en ook een opzittende Jan Driessen kon hem niet meer bijbenen. Andy Leysen ging als derde over de meet.

fotogalerij met dank aan Johan Dingenen en Peter Claesen

[alle uitslagen vindt u terug op www.vas.be]

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”2977,2980,2979,2981,2982,2983,2984,2985,2986″ gallery_orderby=”rand” fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”5000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”

Leave a Reply