Home > Uncategorized > In een notendop: GT actie in Europa

In een notendop: GT actie in Europa

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Met zes verschillende merken op de eerste zes plaatsen op zondagavond, na de tweede race van het Oschersleben weekend in de GT Masters startte het seizoen in Duitsland onder goed gesternte. Philip Eng plaatste eerder al de Schnitzer BMW op de pole en zorgde voor een nieuwe overwinning van Schnitzer in hun 150ste race in de “super sports car” formule. Op zaterdag zagen we een overwinning voor Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller op de KÜS Team75 Bernhard Porsche 911. Zij kenden technische problemen in de tweede race

In Portugal ging de GT Open van start. De pole was er voor de McLaren 650S van Rob Bell en Duncan Tappy. Het was echter Albert Costa, samen met Phillip Frommenwiler, die het begin maakte van een successtory voor de Lexus RC-F van Emil Frey Racing. Ze haalden de overwinning in de openingskoers en op zondag, in de tweede race, bevestigden Mario en Dominik Farnbacher. Die voeren nu ook de tussenstand van het kampioenschap aan.

Nog GT actie was er in Italië waar, ondanks de pole voor Matteo Malucelli en Niccolò Schirò ( Scuderia Baldini 27 Ferrari 488), het duo Venturi-Gai (op Ferrari 488-Black Bull Swisse Racing) tweemaal zegevierde in het weekend voor de GT Italiano op Monza.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply