Home > #Hoofdnieuws > Stevige uitdagingen voor Alessandro Zanardi

Stevige uitdagingen voor Alessandro Zanardi

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Alessandro Zanardi heeft duidelijk een nieuwe uitdaging gevonden. Na zijn twee gouden medailles tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio, besloot de voormalige F1-rijder zich op de triatlon toe te leggen.

Voorlopig staan er drie evenementen op de sportieve kalender van de man die in een ongeval in Indy Car zijn beide onderbenen verloor. Op 18 juni start hij een eerste maal, in de IRONMAN 70.3 in het Italiaanse Pescara. Op 2 juli volgt een wedstrijd in Oostenrijk, met name Klagenfurt alvorens hij zich op het WK in Hawaii toelegt (14 oktober). “Het wordt een bijzonder evenement in Pescara, want ik heb daar best wel wat vrienden”, vertelt de immer minzame Zanardi. “Het is een zeer technische wedstrijd, in een schitterend landschap. De vele heuvels zullen uiteraard een bijkomende hindernis vormen. Ik zie Pescara ook als een voorbereiding op het WK later tijdens het jaar, een WK waar het niveau bijzonder hoog zal liggen.

Tijdens de triatlon in Pescara zal Zanardi, die nog steeds ambassadeur voor BMW is, 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer met zijn handbike rijden en vervolgens 21,1 kilometer in zijn rolstoel afleggen. Zanardi neemt ook deel aan de UCI Para-cycling Road World Cup in het Italiaanse Maniago van 12 tot en met 14 mei.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/04/qff-2Y6689ms248.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply