Home > #Hoofdnieuws > Neuville outstanding in Argentinië

Neuville outstanding in Argentinië

Thierry Neuville is stilaan op weg om zijn grootste vorm weer te pakken te krijgen. Want waar de achterstand op de Brit Elfyn Evans (Ford) deze ochtend in Argentinië nog meer dan een minuut bedroeg, is onze landgenoot op het einde van de voorlaatste dag teruggekomen tot op 11 seconden. Neuville kan morgen, mits een even begenadigde dag, de rally naar zijn hand zetten.

Thierry Neuville is aan een ijzersterke rally van Argentinië bezig, zoveel is zeker. Na de problemen met de schokbreker in het begin van de wedstrijd, is onze landgenoot niet meer uit de voorste gelederen weg te slaan en vooral vandaag was er weinig kruid tegen Neuville opgewassen. Hij won dan ook drie proeven en was voor het overige steeds vooraan te vinden. Neuville heeft vertrouwen en moet morgen die lijn gewoon doortrekken.

Maar goed, Evans leidt nog wel, met een bonus van 11 seconden op Neuville en 26,8 op Tanak (Ford). Ogier (Ford) en Latvala (Toyota) zijn vierde en vijfde, maar kunnen het ritme van onze landgenoot gewoonweg niet aan. Morgen staan nog drie proeven, goed voor samen 55 kilometer op de agenda.

Leave a Reply