Home > #Hoofdnieuws > Heel wat Belgen voor Mettet!

Heel wat Belgen voor Mettet!

Tijdens het weekend WK Rallycross van 13 en 14 mei op het Circuit Jules Tacheny te Mettet komen naast het WK, voorbehouden Supercars, heel wat andere klassen uit rallycross in actie.

Zo betekent Mettet ook de tweede manche in het kader van het FIA Europees kampioenschap in Super1600 en Touringcars en is er ook de eerste wedstrijd van de supportklasse RX2. Als toemaatje staat ook de derde wedstrijd voor de nieuwe SRX-cup (Ssangyong) op het programma.

Verspreid over de diverse klassen prijken een mooi aantal landgenoten op de deelnemerslijst.
Zo zal naast Francois Duval (met een Peugeot 208 van Albatec Racing) ook Michael De Keersmaecker de WK-handschoen opnemen en dat met de Ford Fiesta waarmee hij het volledig EK afwerkt. Liefst 24 Supercars worden aan de start verwacht met uiteraard rijders als Ken Block, Sébastien Loeb, Timo Scheider, Mattias Ekström en Petter Solberg.

In Super1600 is het maximum van 30 deelnemers bereikt, en daar maken Dayv Van Den Branden (Citroën DS3) en Nick Vanalken (VW Polo) hun opwachting. In Portugal zagen we al dat de strijd hier als vanouds intens is waarbij de Deen Ulrik Linnemann maar nipt wist te winnen met zijn Peugeot 208. Voor Linnemann is het de tweede maal dat hij dit jaar in Mettet in actie komt, hij won eerder de BK-manche in maart.

Steve Volders, permanent ingeschreven in de klasse Touringcars dit jaar, krijgt het gezelschap van Danny De Beuckelaer (Volvo C30) en Florent Hontoir (Skoda Fabia).  Volders wil zeker de pech van Barcelona wegspoelen en De Beuckelaer toonde zich afgelopen jaar al erg competitief tussen de Euro-rijders.

En dan is er nog de klasse RX2 waar Guillaume De Ridder en Ghislain de Mevius op de lijst te vinden zijn. Een programma is nog niet definitief gekend, maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat de SRX-cup reeds op vrijdag 12 mei enkele heats, zoniet alle, zal afwerken.

Wie niets wil missen, kan beter nu al beginnen plannen voor ongetwijfeld een topweekend rallycross van 12 tot en met 14 mei. Afspraak op het Circuit Jules Tacheny te Mettet.
Overigens, een week voor Mettet trekt het WK nog naar Hockenheim , waar gespreid over enkele dagen, rallycross deel uitmaakt van het DTM-weekend.

(foto: Johan Dingenen, Mettet 2016)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium

Leave a Reply