Home > Circuit > Terugblik op eerste weekend van de Clio Cup

Terugblik op eerste weekend van de Clio Cup

Afgelopen weekend stond voor de deelnemers aan de Renault Clio Cup Benelux 2017 de eerste echte afspraak op de kalender. Het werd een zeer sterk bevochten weekend, waar de Britse Brett Lidsey de eerste leider in het kampioenschap werd. De strijd op de piste was volledig in de geest van de promotieformules van Renault, een strijd van jong tegen oud in een perfecte fairplay en dat ook dankzij de bekende betrouwbaarheid van de Renault Clio Cup 4. Het volgende raceweekend gaat de Clio Cup Benelux 2017 richting Zandvoort, tijdens de Max Verstappen Days, waar er voor volle tribunes geracet zal worden.

Het was voor de deelnemers en de organisator de eerste racemeeting volgens het nieuwe formaat, samen dus met de deelnemers aan de TCR Benelux.

“Het was best een behoorlijke aanpassing, met nu vijf races in een weekend, waaronder één langere en vier intensieve sprints van 20 minuten”, legt Cup coördinator Jurgen Evers uit. “Maar de integratie en samenwerking verliep bijzonder vlot, we moesten hier en daar het reglement nog verfijnen in de nieuwe samenwerking, maar eigenlijk kan ik niet anders dan stellen dan dat we een geslaagde première achter de rug hebben. Mijn hoed ook af voor Bas Koeten en zijn team die schitterend werk leverden na twee ongevallen tijdens het testen op vrijdag.”

De eerste voor Eyckmans-Uyttendael

De sportieve strijd was ook zeer leuk om te volgen, met de eerste polepositie van het seizoen voor de Britse Brett Lidsey. Lidsey draaide ook de hele ‘Long Race’vooraan mee, maar uiteindelijk was de winst voor het Belgische duo Gregory Eyckmans en Flip Uyttendaele. Voor Eyckmans was het zijn race debuut in een voorwiel aangedreven wagen en de jonge belofte was laaiend enthousiast over de Renault Clio Cup Benelux en de wagen: “Ik heb me uiteraard moeten aanpassen, maar ik vind dit een bijzonder leuke wagen om te racen en je leert bijzonder veel. Ik kan andere jonge rijders alleen maar aanraden om deze stap te zetten.” Brett Lidsey werd tweede op zaterdag en Sven Van Laere en medecoureur Thomas Piessens kwamen als derde over de streep. Van Laere vierde dit weekend overigens zijn twintig jaar autosport.

Vier op een rij

Zondagochtend en zondagnamiddag stonden er tweemaal twee sprints van 20 minuten op het programma. Het was de Brit Lidsey die ’s ochtends tweemaal de zege behaalde, terwijl achter hem Sven Van Laere en Flip Uyttendaele het beste van zichzelf gaven in de strijd om de eerste ereplaats. Het was uiteindelijk Flip Uyttendaele die met luttele seconden tweemaal het laken naar zich toe trok.

In de namiddag was het weer de jonge Brit die liet zien over het nodige talent te beschikken. De laatste race van het weekend was overigens pure reclame voor de autosport met een nek-aan-nek race tussen de jonge Limburger Gregory Eyckmans en de Britse winnaar. Maar de Brit haalde dus een ware vier op een rij!

Zandvoort

Het commentaar in de paddock op de mix van TCR en Clio Cup Benelux waren uiterst positief en de volgende races, op Circuit Zandvoort zullen dat alleen maar bevestigen. Voor volle tribunes racen is toch wat iedere rijder, jong of oud, wil? Er zijn nog enkele wagens beschikbaar voor de wedstrijden aan de Nederlandse kust.

Leave a Reply