Home > #Hoofdnieuws > François Duval op Peugeot 208 in WK RX Mettet

François Duval op Peugeot 208 in WK RX Mettet

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

François Duval is tegenwoordig vaste klant als het gaat om de WK manche van de Rallycross op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Het is een traditioneel treffen voor zijn fans, in een discipline die hem nauw aan het hart ligt. Deze keer is het aan het stuur van een Peugeot 208 RX Supercar van het Schotse team Albatec Racing dat hij zal deelnemen op 13 en 14 mei.

“Ik ben blij dat ik opnieuw kan deelnemen, dankzij de steun van Gordon Finest Beers, Valvoline en Jardiparc. Het team van Albatec Racing, onder leiding van Andy Scott is erg gemotiveerd en ik den blij dat ik met hen kan deelnemen. Het is dan wel geen fabriekswagen zoals de Peugeot 208 van Sébastien Loeb, maar het is zeker een degelijke wagen en ik zal mijn uiterste best doen.”

“Het niveau van dit wereldkampioenschap rallycross blijft steeds stijgen”, verduidelijkt hij. “Er zijn steeds meer constructeurs bij betrokken en de tegenstanders die ik moet tegemoet treden hebben natuurlijk heel wat meer ervaring aan het stuur van deze wagens dan ik. Maar dat maakt niet uit want mijn doel is een goed weekend door te brengen, mijn supporters te verwennenen het beste van mezelf te geven. Ik heb dan wel een halve dag om de wagen te testen maar eerlijk gezegd hoop ik dat de weersomstandigheden niet al te best zullen zijn, want dat vlakt de verschillen in motorvermogen wat uit. In alle geval, ik kijk er naar uit. Afspraak op 13 e, 14 mei”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply