Home > #Hoofdnieuws > Misschien wel de mooiste van het weekend…

Misschien wel de mooiste van het weekend…

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Galerij” gallery_ids=”2604,2605,2606,2607″ fullwidth=”on” orientation=”landscape” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”on” auto_speed=”6000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Rij”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Dit weekend vonden we de mooiste wagens misschien niet op circuit, maar wel onder meer op de mooie wegen in de Ardennen. Met een deelnemersveld van 150 teams werd de 16de editie van de ING Ardenne Roads een behoorlijk succes. Na 550 kilometer was het de AC Cobra van Jacques en Mathieu Castelein die het haalde.

“Het succes van de wedstrijd kan niet worden ontkend, en ook dit was opnieuw een mooie editie”, stelde Jean-François Devillers, managing director van Trajectoire kort na de finish in Spa. “Dit jaar hebben we het gebruik van Tripy nog wat in de verf gezet, een GPS-systeem dat al werd gebruikt in de Dakar, maar ook in de historic Monte Carlo. Zo kon het sportieve karakter van de wedstrijd worden benadrukt en kon de snelheid van de deelnemers beter worden gecontroleerd. Dat kwam de veiligheid alleen maar ten goede. En dan was er ook, en dat doet me heel veel plezier, de vaststelling dat er heel wat vaders met hun kinderen aan de start stonden. Er stonden een tiental zo een duo’s aan de start, en drie van hen finishten in de top-5! Dat kan alleen maar een extra boost voor de organisator in mij betekenen, want deze jonge mensen droomden niet noodzakelijk van dezelfde auto’s als hun vaders toen ze kind waren. Dat verzekert op een zekere manier ook een zekere opvolging via deze debutanten, want misschien komen zij zich later amuseren aan het stuur van hun oldtimers, die zoveel mooier zijn op de weg dan in een garage!”

In Post-War ging het duo Closjans-Vandevorst met de Porsche 356 van eerstgenoemde met de zege lopen, terwijl Peter Absillis (Alvis Firefly) zijn mooie prestatie van de eerste dag bevestigde en met de overwinning in Pre-War naar huis ging.

Winnaar Castelein: “De ING Ardenne Roads blijft één van de mooiste regularityrally’s van België en mijn zoon en ik zijn heel trots deze editie te hebben kunnen winnen. Het was onze derde deelname samen en hoewel we ondertussen weten hoe het draait en keert, blijft het geen makkelijke oefening om de opgelegde gemiddelden te respecteren, want het parcours is heel gevarieerd. De Cobra bleek in uitstekende vorm, de wagen is dan ook goed onderhouden. Of mijn zoon ooit het stuur zal nemen? Daar twijfel ik niet aan, maar omdat hij zo een uitstekende corijder is, hoop ik dat dat nog een tijdje duurt!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply